1515
Annons

Så tränar vi: Tre näringslivsprofiler som investerat i Powerwoman

Maria Strömme, Maria Rankka och Elisabeth Thand Ringqvist har alla investerat i Powerwoman. Här berättar de hur de själva tränar.

Maria Strömme.
Maria Strömme.Foto:Press

Maria Strömme, professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet.

”Träning är en viktig del av mitt liv: den skapar balans och fungerar som motvikt till mitt jobb som engagerar hjärnan fullt ut, men inte kroppen. Jag har tränat regelbundet hela mitt liv, men började öka dosen för ungefär fem år sedan. De senaste tre åren har jag sprungit Lidingöloppet och sju marathon, bland annat i Stockholm, New York, Rom och Marseille. En vanlig träningsvecka blandar jag intervallspinning, styrketräning, konditionsträning och långlöpningspass.”

Mina tre bästa tips:

Var inte rädd för att lägga in vilodagar.

Om du har ett prestationsbaserat jobb, gör träningen prestationsfri och strunta i snabbhet och tider.

Våga utmana dig själv, man får en kick när man ser att man kan.

Maria Rankka.
Maria Rankka.Foto:Jack Mikrut

Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare.

”Jag tränar 3–4 gånger i veckan sedan tio år tillbaka. Framför allt älskar jag skidåkning och pilates. Mitt senaste träningsintresse är tennis. Pilates är ett slags aktiv meditation som är väldigt effektiv för att få bra kontroll på små muskler man behöver i vardagen, det tränar jag både i pilatesmaskiner och på matta när jag reser. Men tyvärr var jag med om skidolycka i vintras och fick operera menisken och korsbandet. Så den senaste tiden har det blivit mycket rehab-träning för min del.”

Mina tre bästa tips:

Undvik träningsuppehåll. Då blir det inte lika jobbigt att börja träna igen.

Träna sådant du tycker är kul. Det minskar uppförsbacken.

Träning är viktigt, men sömn är ännu viktigare. Har du sovit för lite, prioritera vila framför träning.

Elisabeth Thand Ringqvist.
Elisabeth Thand Ringqvist.Foto:Jack Mikrut

Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel och ordförande för Svenska riskkapitalföreningen.

”Jag är periodare när det gäller träning, men försöker träna tre gånger i veckan. Då blir det ofta två löppass och ett styrkepass, men ibland byter jag det mot klättring eftersom gym är så tråkigt. Framför allt tränar jag för att bygga styrka så att jag kan utföra de upplevelsesporter jag älskar: landsvägscykling, skidåkning, randonée (skidbestigning) och långfärdsskridskor.

Mina tre bästa tips:

Hitta motivationen. Man behöver inte springa lopp för att träna.

Variera träningen och prova olika sporter.

Om du ska träna på morgonen: lägg fram kläderna så att du bestämt dig redan kvällen innan.


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?