ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Så stor är Lorenzo Grabaus fallskärm

På onsdagen stod det klart att investmentbolaget Kinneviks vd Lorenzo Grabau får lämna bolaget med omedelbar verkan. Baserat på årsredovisningen för 2015 har han rätt till en fallskärm på mångmiljonbelopp.

Kinnevik fortsätter möblera om i toppskiktet och på onsdagen stod det klart att vd Lorenzo Grabau lämnar bolaget med omedelbar verkan och att jakten på en efterträdare nu inletts av styrelsen.

Lorenzo Grabau gjorde entré i Kinnevik-sfären i maj 2011 när han tog plats i mediebolaget MTG:s styrelse och tillträde sedan som vd för Kinnevik den 1 maj 2014. Trots att han nu alltså får lämna vd-rollen i Kinnevik kommer han fortsätta sina styrelseuppdrag i Millicom, Qliro, Tele2 och Zalando.

Baserat på den senaste årsredovisningen har Lorenzo Grabau rätt till ett avgångsvederlag på 18 månadslöner om bolaget väljer att avsluta anställningen. 2015 erhöll Lorenzo Grabau en fast lön på 10.533.000 kronor, inklusive 2,4 Mkr istället för avsättning till pension då Lorenzo Grabau är bosatt utanför Sverige. Baserat på dessa siffror har han alltså rätt till ett avgångsvederlag på omkring 15,8 Mkr.

Under 2015 hade Lorenzo Grabau dessutom en rörlig lön på 7,6 Mkr samt erhöll 3,1 Mkr från olika styrelseuppdrag inom Kinnevik-sfären.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies