Så stor är Lorenzo Grabaus fallskärm

På onsdagen stod det klart att investmentbolaget Kinneviks vd Lorenzo Grabau får lämna bolaget med omedelbar verkan. Baserat på årsredovisningen för 2015 har han rätt till en fallskärm på mångmiljonbelopp.

Lorenzo Grabau lämnar inte Kinnevik tomhänt.
Lorenzo Grabau lämnar inte Kinnevik tomhänt.Bild:Oskar Omne

Kinnevik fortsätter möblera om i toppskiktet och på onsdagen stod det klart att vd Lorenzo Grabau lämnar bolaget med omedelbar verkan och att jakten på en efterträdare nu inletts av styrelsen.

Lorenzo Grabau gjorde entré i Kinnevik-sfären i maj 2011 när han tog plats i mediebolaget MTG:s styrelse och tillträde sedan som vd för Kinnevik den 1 maj 2014. Trots att han nu alltså får lämna vd-rollen i Kinnevik kommer han fortsätta sina styrelseuppdrag i Millicom, Qliro, Tele2 och Zalando.

Baserat på den senaste årsredovisningen har Lorenzo Grabau rätt till ett avgångsvederlag på 18 månadslöner om bolaget väljer att avsluta anställningen. 2015 erhöll Lorenzo Grabau en fast lön på 10.533.000 kronor, inklusive 2,4 Mkr istället för avsättning till pension då Lorenzo Grabau är bosatt utanför Sverige. Baserat på dessa siffror har han alltså rätt till ett avgångsvederlag på omkring 15,8 Mkr.

Under 2015 hade Lorenzo Grabau dessutom en rörlig lön på 7,6 Mkr samt erhöll 3,1 Mkr från olika styrelseuppdrag inom Kinnevik-sfären.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?