Annons

Så ska Säpo skydda valet

Säkerhetspolisen (Säpo) ska i dag redogöra för hur man arbetar för att skydda valet i september. Det sker i samband med att Säpo presenterar sin årsbok för 2017.

Arbetet med valet inleddes redan 2016 och löpte på under hela 2017. I januari konstaterade den dåvarande Säpochefen Anders Thornberg att politiker i detta val löper en större risk än inför förra valet att utsättas för hot och våld.

Han uppgav att en starkt bidragande orsak till att hot och våld mot politiker kan bli vanligare är att debatten blivit mer polariserad och hätsk. Den dåvarande Säpochefen bedömde också att det finns risk för påverkan från främmande makt.

Säpo ger bland annat ut en ny upplaga av en handbok i personlig säkerhet som skickas till omkring 50.000 politiker på olika nivåer.

Vid dagens pressträff kommer Säpo även att berätta om terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april och kommer att ge en "fördjupad bild" av det operativa arbetet efter attentatet.

Under pressträffen tas även säkerhetsskyddsfrågor upp.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?