ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Så ska Handelskammaren stärka banden mellan britter och svenskar

  • Peter Sandberg, vd på Svenska Handelskammaren i Storbritannien, vill stärka de svenska banden till den brittiska kapitalmarknaden genom ett tillväxtprogram. Foto: Svenska Handelskammaren i Storbritannien

Svenska Handelskammaren i Storbritannien startar ett tillväxtprogram med fokus på små, medelstora och nystartade företag. Målet är att stärka kapitalmarknaden mellan de två länderna och hjälpa svenska företag som vill expandera internationellt i Storbritannien.

I början av november startar Svenska Handelskammaren i Storbritanniens tillväxtprogram ”Growth Readiness Programme”. Programmet erbjuder mentorskap till små och medelstora svenska företag samt nystartade svenska företag. Syftet är bland annat att hjälpa företagen expandera internationellt genom att koppla ihop dem med brittiska investerare.

”Flera år inom riskkapitalbranschen har gett mig insikt över hur mycket kapital som finns i London och insikt över hur väldigt många mindre riskkapitalbolag som har ett intresse av att titta på nordiska bolag, men som kanske inte har resurser att ha folk på plats. Samtidigt finns det massor av svenska företag som söker kapital”, säger Peter Sandberg, vd för Svenska Handelskammaren i Storbritannien, om projektet.

Genom projektet ska Handelskammaren koppla samman de svenska företagen med investerare som de annars aldrig skulle komma i kontakt med.

”Det finns ju fantastiska riskkapitalfonder i Sverige, men de räcker inte till för alla. Därför vill vi vara bryggan mellan svenska bolag som söker tillväxtkapital och hela det stora ekosystemet av investerare som finns i London”, berättar Peter Sandberg.

Idén till programmet föddes i samband med brexit, enligt Peter Sandberg.

”Vi från Handelskammaren är måna om att stärka banden mellan Sverige och Storbritannien, särskilt i och med allt som händer med brexit. Storbritannien är en naturlig expansionsmarknad för svenska företag. London kommer fortfarande ett av världens största finanscentrum, och då vill vi stärka de svenska banden till den kapitalmarknaden”.

Tillväxtprogrammet kommer att pågå under tolv månader, och planen är att projektet ska fortsätta även efter det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer