Hoppa till innehållet

Annons

Så riskerar villaägare förlora över 31.000 kronor

Flera av de största solcellsbolagen säger sig ha lösningar som gör att just deras kunder inte riskerar att missa stora summor i uteblivet skatteavdrag. Ändå ställer de sig bakom solbranschens krav att regeringen omgående måste ändra i de nuvarande reglerna som uppges gör att rekordmånga villaägare riskerar att snuvas på stora delar av det gröna skatteavdraget.

Över 100.000 svenska villaägare väntas installera solceller på sina tak under 2023. Men många riskerar att missa stora summor i utebliven skattereduktion de räknat med på grund av brister i regelverket, enligt solbranschen.
Över 100.000 svenska villaägare väntas installera solceller på sina tak under 2023. Men många riskerar att missa stora summor i utebliven skattereduktion de räknat med på grund av brister i regelverket, enligt solbranschen.Foto: Pressbild/Eon

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Prenumerera utan bindningstid?

Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera