1515

Så öppnar storbolagen kontoren – ”covidtester varje vecka”

På många av Sveriges största företag är det flexibilitet som gäller när rådet att jobba hemma nu försvinner. Klimatfrågan vägs också in, inte minst hos bankerna.  

Spelutvecklaren King välkomnar personalen tillbaka till sina nya kontorslokaler i Stockholm. ”Vi har generösa arbetsutrymmen och fler än 100 mötesrum där det är enkelt att hålla avstånd”, säger bolagets kommunikationschef Christoffer Wernberger.
Spelutvecklaren King välkomnar personalen tillbaka till sina nya kontorslokaler i Stockholm. ”Vi har generösa arbetsutrymmen och fler än 100 mötesrum där det är enkelt att hålla avstånd”, säger bolagets kommunikationschef Christoffer Wernberger.Foto:Mattias Hamrén

När Folkhälsomyndigheten tar bort restriktionerna kommer Sverige att på riktigt påbörja en återgång till livet som det såg ut innan pandemin. Bland annat tas taket för antal deltagare vid såväl allmänna som privata sammankomster bort, liksom de restriktioner som gällt på restauranger. Även myndighetens råd om att arbeta hemma försvinner, vilket innebär att kontoren nu kan börja fyllas på igen.  

Samtidigt vet vi att pandemin på många sätt tvingat oss till förändring, inte minst digitalt, och att vissa beteendeförändringar kommer att permanentas. Därför ville vi ta reda hur några av Sveriges största företag resonerar kring återgången till kontoret.

Den 29 september tar Folkhälsomyndigheten bort restriktionerna efter pandemin, bland annat rådet att arbeta hemifrån. Vad får det för konsekvenser för återgången till kontoret för ert företag, på kort sikt och på längre sikt?

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?