1515

Så mycket olja ska Lundin Petroleum producera

Lundin Petroleums produktionsprognos för 2017 är mellan 79.000 och 91.000 fat oljeekvivalenter per dag (boepd). Samtidigt meddelar bolaget att de gjort ett nytt oljefynd.

Det konsensus SME Direkt har samlat in tyder på att analytikerna räknat med en produktion på knappt 93.000 fat per dag 2017, eller mer exakt 92.664 fat per dag.

Lundin Petroleum meddelade också på måndagen att det planerar att avknoppa bolagets tillgångar i Malaysia, Frankrike och Nederländerna till ett nybildat bolag, IPC.

Beaktat detta är Lundin Petroleums produktionsprognos, proforma och endast omfattande tillgångarna i Norge, mellan 70.000 och 80.000 boepd och IPC:s produktionsprognos, proforma, mellan 9.000 och 11.000 boepd.

Produktionsprognoserna för de båda bolagen är baserade på att den föreslagna avknoppningen av IPC-tillgångarna sker med verkan från den 1 januari 2017. Lundin Petroleum kommer dock att redovisa produktionen från IPC-tillgångarna fram till det datum avknoppningen slutförs, varpå en ekonomisk uppgörelse kommer att göras för det kassaflöde som genererats från den 1 januari 2017 fram till datumet då avknoppningen slutförs.

Samtidigt meddelar Lundin Petroleum att de har gjort ett nytt oljefynd i den så kallade Filicudistrukturen, som ligger i Södra Barents hav. Bruttoresurserna i Filicudifyndigheten uppskattas till mellan 35 och 100 miljoner fat oljeekvivalenter. Borresultaten indikerar ytterligare betydande resurspotential, vilket kommer att kräva ytterligare borrningar. Filicudis borrresultat uppges ha minskat risken i dessa strukturer som båda har en 25-procentig chans till framgång.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?