Annons

Så mycket ökar värdet på din lägenhet med balkong i söderläge

En balkong i söderläge kan öka en lägenhets värde med 2,1 procent, det visar en undersökning från Booli. 

Matilda Adelborg, pressansvarig på bostadssajten Booli, tycker att ett balkongbygge utgör en bra investering.
Matilda Adelborg, pressansvarig på bostadssajten Booli, tycker att ett balkongbygge utgör en bra investering.Foto:Hasse Holmberg / TT

”Jag trodde att det skulle visa sig att det var värt mer”, säger Matilda Adelborg som är pressansvarig på bostadssajten Booli.

Booli, som är en del av SBAB, har under ett år undersökt lägenhetspriser i Stockholms kommun.

Resultatet är baserat på ett tusental lägenhetsförsäljningar och visar att de annonser som innehåller ordet balkong har en 1,9 procent högre värdering än de utan. Prisskillnaden på en lägenhet utan balkong och en med södervänd balkong är 2,1 procent.

Enligt undersökningen säljs en lägenhet med balkong ofta för upp till 90 000 kronor mer än en lägenhet utan balkong. Om balkongen dessutom är i söderläge kan priset öka med upp till 100 000 kronor. 

Matilda Adelborg tycker att ett balkongbygge utgör en bra investering. 

”Den som har möjlighet att bygga balkong får troligtvis igen pengarna”, säger hon.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?