1515
Annons

Så många snyltar på andras streamingtjänster

Användningen av streamingtjänster ökar i Sverige. Men samtidigt är det en stor andel som inte betalar för abonnemang, skriver Dagens Media.

Foto:Jenny Kane

Fler svenska hushåll abonnerar på streamingtjänster. Under det fjärde kvartalet i fjol nådde streamingtjänster och onlinevideo 92 procent av svenskarna mellan 9 och 99 år. Under samma kvartal året innan var det 90 procent som nåddes av tjänsterna, visar MMS undersökning Trend & Tema. 

Tobias Egge, researchansvarig projektledare på MMS, ser ett ändrat mönster i sammansättningen av publiken: 

”Tidigare var det mest yngre och medelålders som använde playtjänster, men nu ser vi även fler grupper över 50 år som befinner sig här”, säger han till Dagens Media och fortsätter:

”Bland 50–70-åringarna är det ungefär 50 procent som använder playtjänster i veckan och bland de över 70 år är det en tredjedel.”

Under det fjärde kvartalet i fjol konstateras det i samma undersökning att ett genomsnittligt svenskt hushåll har tillgång till närmare 2,3 streamingtjänster, upp från 2,1 tjänster i snitt året innan. 

En tredjedel av de hushåll som är streaminganvändare har tillgång till hela fyra tjänster. 

Men långt ifrån alla betalar för tjänsterna – ett av fyra hushåll tittar gratis, skriver Dagens Media.  

Den stora överraskningen i undersökningen är att Tiktok står för minst 25 procent av tittartiden: 

”Tittar vi istället på konsumtionen i 9–19 år så ligger räckvidden på 50 procent och de använder Tiktok i snitt 90 minuter per dag”, säger Tobias Egge till tidningen. 


Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?