Annons

Så kämpar svenska företagare i pandemin

Ett dramatiskt halvår är över. Effekterna av coronapandemin är omfattande och även näringslivet har tvingats anpassa sig till en helt ny spelplan. Det har krävt stora uppoffringar i ett hisnande tempo som också har lett till nya innovationer och arbetssätt. 

Under sommaren tjänar många företagare på Gotland in större delen av sin omsättning. Nu hoppas man att turisterna kommer till ön – annars riskerar arbetslösheten att få fäste.
Under sommaren tjänar många företagare på Gotland in större delen av sin omsättning. Nu hoppas man att turisterna kommer till ön – annars riskerar arbetslösheten att få fäste.Foto:Joey Abrait

Alla företag har på något sätt påverkats. Under sex veckor i sommar kommer Dagens industri att beskriva hur de små och medelstora företagen, och de regioner de finns i, har påverkats. Först ut med start i dag är Gotland. 

Ambitionen är att beskriva verkligheten för näringslivet under coronakrisen, men också att lyfta fram exempel som kan inspirera och sporra andra företag runt om i landet till lösningar i en tuff tid.

Samtidigt pågår pandemin för fullt här hemma i Sverige och runt om i världen, vilket påverkar konjunkturen och därmed börsen och finansmarknaden. Utvecklingen i sommar avgör hur hösten kommer att se ut för våra företag.

Det blir helt klart en annorlunda sommar i år, men Dagens industris redaktion fortsätter att arbeta intensivt med att förse er prenumeranter med journalistik på nätet och i tidningen som hjälper er att förbli uppdaterade och fatta kloka beslut.

Så stanna gärna hemma och håll distansen i sommar, men gärna tillsammans med oss på Dagens industri.

Trevlig sommar!


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?