Annons

Så finansierade Geely köpet i Daimler

Kinesiska Geely, med miljardären Li Shufu ska ha finansierat aktieköpet om 9 miljarder dollar i tyska Daimler med en komplex derivattransaktion.

Det skriver Bloomberg.

Volvoägaren Geelys grundare och störste ägare Li Shufu.
Volvoägaren Geelys grundare och störste ägare Li Shufu.Bild:Pontus Lundahl/TT

Transaktionen möjliggjorde att köparen kunde få en stor andel aktier till en begränsad risk, enligt källor med insyn i ärendet.

Bank of America tillsammans med Morgan Stanley ska ha varit rådgivare i transaktionen.

Förbundskansler Angela Merkel sade på tisdagen att finansmyndigheten Bafin undersöker huruvida det var "brister i transparensen av rapporteringskrav" i samband med aktieköpet i Daimler.

Representanter för Geely, Bank of America och Morgan Stanley ville inte kommentera ärendet till Bloomberg.

I måndags bekräftade Daimler Geelys aktieinnehav i fordonstillverkaren motsvarande 9,69 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?