1515
Annons

Så får du rätt kompetens på rätt plats – expertens fem bästa råd

Hur tar man jämställdhetsarbetet till mer än att bara räkna huvuden? Med 20 år i ”branschen” delar jämställdhetsstrategen Camilla Wagner med sig av sina bästa råd. 

Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K.
Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K.

”Ledsen men det där med jämställdhet får vänta för nu ska vi göra en omorganisation.”

En kommentar som Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K, inte sällan får höra. 

”Men i själva verket är det då man ska passa på, annars får man göra två förändringsarbeten istället för ett”, säger Camilla Wagner som efter 20 års arbete med jämställdhet har en uppsjö av goda råd att dela med sig av. 

Camillas bästa råd för ett effektivt jämställdhetsarbete: 

Våga flytta på chefer i en omorganisation
”Det händer inte sällan att företag ritar en organisationskarta för att passa personer snarare än funktioner. Det kan vara av lojalitet till en gammal trotjänare som varit fantastisk, men som inte längre är rätt person för jobbet. Gör man en ordentlig kompetensinventering händer det förstås att även kvinnor ryker och så får det vara. Det viktiga är att ha med sig jämställdhetsmålen när nya chefer tillsätts och att inte tro att det kan rättas till senare.”

Skapa en aktiv successionsplan för nyckelpersoner
”Tänk igenom vem som kan ersätta dig när du slutar eller om du ramlar framför en buss. Det är få svenska bolag som har en aktiv successionsplan medan det är väldigt vanligt i USA. Berätta för människor att det är dig vill vi satsa på.” 

Använd fotografier och lägg chefspussel
”Plötsligt ser man samma ansikte på män dyka upp som potentiella kandidater på flera positioner medan de få kvinnor som finns dyker upp på någon enstaka position. Då blir det visuellt vilka som talanger som odlas och oddsen för mer jämställda chefstillsättningar i framtiden blir bättre.”

Skaffa kunskap om samhällsstrukturer
”Att bara bestämma sig för att bli ett jämställt företag fungerar inte. Vi sitter alla fast i samhällsstrukturer som vi måste förstå hur de fungerar för att kunna motverka dem. Kartlägg nuläget, sätt mål, följ upp och utvärdera. Då får du rätt kompetens istället för någons kompis.”

Kommunikation och stöd internt
”Det är viktigt att man kommunicerar vad de mål som satts upp innebär och om vägen dit. Men också vilket stöd som finns för de, oftast mellanchefer, som ska genomföra planen. De måste tycka att det här ska bli kul och känna att de har möjlighet att leverera.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?