Annons

Så får du rätt kompetens på rätt plats – expertens fem bästa råd

Hur tar man jämställdhetsarbetet till mer än att bara räkna huvuden? Med 20 år i ”branschen” delar jämställdhetsstrategen Camilla Wagner med sig av sina bästa råd. 

Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K.
Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K.

”Ledsen men det där med jämställdhet får vänta för nu ska vi göra en omorganisation.”

En kommentar som Camilla Wagner, jämställdhetsstrateg och delägare till konsultbyrån Klara K, inte sällan får höra. 

”Men i själva verket är det då man ska passa på, annars får man göra två förändringsarbeten istället för ett”, säger Camilla Wagner som efter 20 års arbete med jämställdhet har en uppsjö av goda råd att dela med sig av. 

Camillas bästa råd för ett effektivt jämställdhetsarbete: 

Våga flytta på chefer i en omorganisation
”Det händer inte sällan att företag ritar en organisationskarta för att passa personer snarare än funktioner. Det kan vara av lojalitet till en gammal trotjänare som varit fantastisk, men som inte längre är rätt person för jobbet. Gör man en ordentlig kompetensinventering händer det förstås att även kvinnor ryker och så får det vara. Det viktiga är att ha med sig jämställdhetsmålen när nya chefer tillsätts och att inte tro att det kan rättas till senare.”

Skapa en aktiv successionsplan för nyckelpersoner
”Tänk igenom vem som kan ersätta dig när du slutar eller om du ramlar framför en buss. Det är få svenska bolag som har en aktiv successionsplan medan det är väldigt vanligt i USA. Berätta för människor att det är dig vill vi satsa på.” 

Använd fotografier och lägg chefspussel
”Plötsligt ser man samma ansikte på män dyka upp som potentiella kandidater på flera positioner medan de få kvinnor som finns dyker upp på någon enstaka position. Då blir det visuellt vilka som talanger som odlas och oddsen för mer jämställda chefstillsättningar i framtiden blir bättre.”

Skaffa kunskap om samhällsstrukturer
”Att bara bestämma sig för att bli ett jämställt företag fungerar inte. Vi sitter alla fast i samhällsstrukturer som vi måste förstå hur de fungerar för att kunna motverka dem. Kartlägg nuläget, sätt mål, följ upp och utvärdera. Då får du rätt kompetens istället för någons kompis.”

Kommunikation och stöd internt
”Det är viktigt att man kommunicerar vad de mål som satts upp innebär och om vägen dit. Men också vilket stöd som finns för de, oftast mellanchefer, som ska genomföra planen. De måste tycka att det här ska bli kul och känna att de har möjlighet att leverera.”

 


Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?