1515

Så får du en hjärnvänlig arbetsplats – ”slänger mobilen i soffan”

Ju mer du försöker åstadkomma samtidigt desto långsammare går det, precis som i en dator förklarar Chalmersforskaren Cecilia Berlin och ger sina bästa råd för att skapa en hjärnvänlig arbetsmiljö. 

Cecilia Berlin, docent i produktionsergonomi på Chalmers tekniska högskola.
Cecilia Berlin, docent i produktionsergonomi på Chalmers tekniska högskola.Foto:Jesper Mott

Att utforma arbetsplatser ergonomiskt är välbekant för de flesta. Som kontorsråtta har man fått det årliga besöket av en ergonom som kollar stolen, skrivbordshöjden och belysningen medan det på fabriksgolvet troligen handlat om att minimera tunga lyft eller annat som slitit på kroppen. 

Kognitiv ergonomi är däremot betydligt mindre välkänt. 

”Som begrepp har det funnits i många decennier, men det är underutnyttjat”, säger Cecilia Berlin, docent i produktionsergonomi på Chalmers tekniska högskola. 

”Vi ser ju inte hur vår hjärna arbetar så det är mycket svårare att upptäcka när någon håller på att bli överväldigad eller utmattad. Först när någon kraschar så konstaterar vi att vi kanske skulle ha brytt oss om de bidragande faktorerna.”

Cecilia Berlin har i ett samarbete med Svenskt Näringsliv, LO, PTK och arbetsmiljöorganisationen Prevent producerat fem korta filmer för att öka medvetenheten kring frågan och för att bidra till att skapa ett gemensamt ”språk” runt kognitiv ergonomi. 

Den första filmen berör frågan om multitasking, en förmåga som tidigare hyllats unisont men som vi i dag allt tydligare ser baksidan av.

”Vem har inte hört att, 'du som är kvinna kan väl göra fyra saker samtidigt'. Problemet med den typen av uttalanden är att då börjar man försöka och det är inte bra för någon. Det går kanske hyggligt om man är expert på alla saker man gör, men i de flesta fall måste vi växla vår uppmärksamhet fram och tillbaka, med risk att alla uppgifter blir sämre utförda”, säger Cecilia Berlin. 

”Dessutom saktar det ned vår förmåga att processa signaler till beslut, precis som i en dator”, lägger hon till. 

I stället handlar det om att fokusera, att rikta sin uppmärksamhet på en sak i taget, utan störningar. 

”Jag brukar slänga min mobil i soffan när jag ska sätta mig och jobba så att jag inte når den. Vårt fokus blir kidnappat hela tiden av allt som tränger sig på. Det är en kamp.”

Med fokus kan processerna ske obehindrat vilket leder till att korrekta beslut kan fattas eller så kan man bestämma sig för att 'det här ska jag minnas, strunta i eller agera på här och nu´, menar Cecilia Berlin. 

För att minska påfrestningen på hjärnan bör vi också se till att varva arbetsuppgifter vi är vana respektive ovana vid.

”Nya saker vi ska lära oss, eller utforskande, problemlösande uppgifter kostar oss mycket mer i mental energi, därför är det bra att varva detta med saker där vi agerar på ren igenkänning, så hjärnan får vila.”

Att det finns en struktur på en arbetsplats underlättar för de anställda att lära sig nya saker menar Chalmersforskaren. 

”Det finaste är om det redan är lite ordning på plats. Då kan de som redan kan systemet enkelt förklara för de nya, det blir en enorm gemensam styrka.”

Att koppla nya kunskaper till något man redan kan, att få det att hänga ihop logiskt, är också ett knep för inlärning. 

”Om du lätt kan koppla ihop ditt lösenord med något du minns från Paradise Hotel, så grattis.” 

En av filmerna berör den mänskliga faktorn.

”Folk skyller gärna på den mänskliga faktorn när saker och ting går fel, som när ett plan kraschar eller vid någon annan slags olycka. Men att göra fel är ju ofta relativt. Även om vi har en tydlig uppgift kan det ibland vara rätt att gå emot reglerna, som piloten som landade i Hudsonfloden. Det är en av få gånger någon har hyllats som en superhjälte för att helt och hållet ha avvikit från planen. Men då var det ingen som talade om den mänskliga faktorn”, säger hon.

”Mitt budskap är att se över helheten, och inte försöka lösa problem genom att jaga efter syndabockar.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?