Annons

Så bygger du en förmögenhet – privatekonomernas bästa spartips

Ofta är det vi själva som utgör det största hindret för långsiktigt sparande, bland annat genom känslomässiga beslut och flockbeteende. 

Här är placeringsproffsens bästa knep som bygger en förmögenhet över tid.

”Det klokaste råd jag har fått under 35 år i finansbranschen”.

Sverige har i dag närmare 600.000 dollarmiljonärer och den genomsnittliga förmögenheten per vuxen har klättrat stadigt under de senaste åren. Samtidigt är kapitalet ojämnt fördelat.

Därför frågade Di tre experter om vad vanliga löntagare ska tänka på.

”En enkel tumregel är att spara 10 procent av sin inkomst efter skatt. I början mest till en buffert, därefter till egen bostad och sedan främst till pensionen. I snitt kan det vara lämpligt att spara 5 procent av inkomsten till sin pension”, säger Mats Nyman, placeringsstrateg på Handelsbanken.

”Även ett litet pensionssparande när man är ung kan göra stor skillnad eftersom pengarna hinner växa i många år.”

Arturo Arques, privatekonom på Swedbank och Sparbankerna, instämmer i tumregeln om minst 10 procent av lönen.

”Nyckeln till framgång är att spara regelbundet, ha en lång sparhorisont och vara prismedveten.”

”Det klokaste råd jag fått under 35 år i finansbranschen är att det bästa sparandet är det som faktiskt blir av”, säger Arturo Arques.

Ett lite uttjatat råd när det gäller sparande är riskspridning. Enligt Mats Nyman finns det missuppfattningar kring metoden.

”Den främsta poängen är inte att minska risken för nedgångar, eftersom de flesta risktillgångar går ned när marknaderna viker. Istället är den viktigaste poängen att öka chansen att hitta bra placeringar.”

”De allra flesta aktier, och många länder och sektorer, har tyvärr en medioker eller svag utveckling även på lång sikt”, säger Mats Nyman som utlovar fler guldkorn i sparfloden med riskspridning.

Vilka tillgångsslag är bästa valet?

”Aktier är fortfarande den 'renaste smutsiga skjortan'. Aktier har nu lägre förväntad avkastning än normalt men ränteplaceringar har en ännu mer extrem värdering.”

 

Bör jag vara en aktiv sparare?

”Nej, för långsiktigt sparande fungerar det utmärkt med breda aktiefonder. Vill du vara aktiv kan du använda lördagsgodismetoden, att ha roligt med en del av portföljen. Lägg en sjundedel av sparandet i den aktiva portföljen och resten i den långsiktiga. Du kommer att lära dig mycket och ha roligt med den aktiva portföljen, men riskerar inte att sälja av hela kapitalet vid fel tidpunkt.”

Sparare som väljer enskilda aktier bör ha minst 15 aktier i portföljen, i olika länder och sektorer. Max 10 procent av kapitalet bör ligga i en enskild aktie eller spetsfond enligt Mats Nyman.

Johan Hagbarth, placeringsstrateg på SEB, är liksom de två andra experterna övertygad om att merparten av ett långsiktigt sparande bör finnas på börsen.

”Det är ovanligt att andra tillgångsslag än aktier skapar den bästa avkastningen på fem till tio års sikt. Man måste dock vara medveten om att under en sådan period kommer en nedgång på uppemot 20-30 procent sannolikt att inträffa.”

I takt med stigande ålder, eller om man av andra skäl vill dra ned på risken, kan sparportföljen kompletteras med räntor.

”I dagsläget ger räntefonder med high yield-obligationer 3-4 procent i årlig avkastning, över tid är det ett bra komplement”, säger Johan Hagbarth.

SEB:s strateg ser tematiska investeringar, som drar nytta av starka trender, som intressanta.

”Det är fonder som exempelvis investerar i digitalisering. Den trenden kan giftas ihop med andra trender som utvecklingen inom hälsovård, det är en jätteintressant sektor.”

”Ett annat tema är vinnarna på en hållbar utveckling. Det är ett viktigt område där tillväxten kommer att vara mycket stark mycket länge. Men det finns bolag som är skyhögt värderade, som många inom elbilssektorn”, säger Johan Hagbarth.

Det tuffaste motståndet när det gäller långsiktigt sparande står vi själva ofta för. En uppsjö av psykologiska fällor bromsar avkastningen. En faktor är förlustaversion.

”Vi behåller gärna aktier som gått dåligt och säljer aktier som gått bra, vi hänger på flockbeteenden och kan ofta behålla en aktie som gått ner för att man ankrat dess värde vid inköpspriset”, säger Arturo Arques.

Hans råd är att inte ha en osunt hög tillit till den egna förmågan. Om du måste fatta ett beslut låt inte känslorna komma i vägen.

Johan Hagbarth pekar på att många köper aktier eller fonder efter längre kursuppgångar.

”Det sker trots att vi annars brukar gilla att handla på rea. Det funkar omvänt också, det tar emot att köpa aktier och fonder efter stora kursfall.”

Även en proffsstrateg som han själv är drabbad.

”Tricket är att försöka få hjärnan att kommunicera mer med känslorna. Även om det gör ont i magen har det alltid varit en bra strategi att köpa efter nedgång på 20-30 procent sett på fem års sikt”, säger Johan Hagbarth.

Vad har varit din bästa affär?

”När vi som unga föräldrar bestämde oss för att spara ett par hundralappar till vår dotter trots att familjens ekonomi inte var så stark. Efter 18 år blev det till en bra grundplåt till hennes första lägenhet.”

Andra lyckade affärer är när han stått emot flockbeteenden som att sälja i panik vid börsras.

”Den som går ur aktiemarknaden riskerar att missa tåget, eftersom det är mycket svårt att våga gå in vid rätt tillfälle igen.”

Arturo Arques framhåller regelbundet och prismedvetet sparande som en bra affär.

”Den enskilt bästa affären är min första bostadsrätt.”

 Den sämsta affären?

”Köpet av min första bil, en röd hundkoja. Första veckan fick jag punktering, andra veckan skar motorn. Tack och lov köpte jag bilen billigt”, säger Arturo Arques.

Innehåll från DeelAnnons

Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer

Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.

Det sker en distansrevolution inom arbetslivet.

Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.

– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

Daniel Eisenberg är Sverigechef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén.

Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru.

Han leder ett team som som i dag sitter i Sverige, Danmark, Finland, Dubai, Italien, Spanien och Ukraina. Snart kommer även delar av teamet att befinna sig i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon.

– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg.

Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av.

– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han.

Tänk om kring kulturbygget

Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget.

– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå.

Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser, boende, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse ”plugins” på sociala kanaler, och digitala verktyg som underlättar distansarbete.

Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande ”remote first-policy”. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna.

– Varannan vecka blir jag ihopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut.

Viktigt med spontana digitala möten

Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans.

– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.  

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera