1515
Annons

Så blir uppstarten: Landets tyngsta beslutsfattare ger sin bild i ny intervjuserie

Sverige efter pandemin. Med det som övergripande tema träffar Di:s politiske redaktör PM Nilsson några av landets tyngsta beslutsfattare i en ny intervjuserie. Första delen publiceras på måndag och blir en upptakt inför Di-gruppens konferens Uppstart Sverige som arrangeras i september. 

Foto:TT/Danny Lawson/Jack Mikrut

Med start måndagen den 12 april inleder Di en intervjuserie där några av Sveriges tyngsta beslutsfattare kommer att ge sin bild av pandemin och de förändringar den har fört med sig för svenskt näringsliv. 

”Pandemin har varit den största chocken för näringslivet på många decennier, en del jämför den med andra världskriget. Kriser leder alltid till omställningar och omprövningar och det är väldigt intressant att ta reda på hur beslutsfattare i och omkring näringslivet tänker om tiden efter pandemin”, säger PM Nilsson, Di:s politiske redaktör. 

Det är PM Nilsson som under våren kommer att träffa ett flertal beslutsfattare för intervjuer som publiceras både på Di TV och i Dagens industri. Hans förhoppning är att intervjuerna ska leda till eftertankar hos företagare och makthavare.

”Vilka beteendeförändringar är bestående? Kommer vi att bo och arbeta på ett annat sätt? Hur påverkar det i så fall städerna och våra transportflöden? Hur ska man se på maktkampen mellan USA och Kina? Hur kommer klimatfrågan att påverkas av pandemin? Det blir sådana frågor jag tror är intressanta på lång sikt.” 

Di:s politiske redaktör PM Nilsson.
Di:s politiske redaktör PM Nilsson.Foto:Jesper Frisk

Coronapandemin lamslog Sverige och världen när den först slog till i början av 2020. Efter drygt ett år har vaccineringen kommit i gång och ett liv bortom pandemin börjar skönjas. 

”Vi är nog många som just nu funderar på hur tillvaron efter corona kommer att se ut. Kommer vi att umgås som tidigare? Kommer vi att organisera arbetslivet annorlunda? Att redan nu börja tänka på de här frågorna och ha en plan för hur man ska agera efter pandemin gör Sverige startredo den dagen restriktionerna lättar”, säger Peter Fellman, Di:s chefredaktör.

Intervjuserien blir också en upptakt till konferensen Uppstart Sverige, som hålls den 7-8 september. Den arrangeras av Di-gruppens alla varumärken, och kommer att bjuda på ett fullspäckat program. 

”I september förra året arrangerade vi eventet Omstart Sverige, med båda ministrar och börs-vd:ar bland gästerna. Den blev oerhört uppskattad. Men då var vi i ett lite annat läge. Nu tar vi konceptet vidare och skapar ännu bättre förutsättningar för beslutsfattare inom politik och näringsliv att mötas och fatta rätt beslut inför det kommande året”, säger Thomas Danielsson, konceptchef Di-gruppen. 

Endomines flyttar sätet till Finland

Gruvbolaget Endomines har beslutat om flytt av bolagets säte från Sverige till Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Flytten av moderbolagets säte genomförs i form av en omvänd gränsöverskridande fusion, varigenom det nuvarande noterade moderbolaget Endomines AB fusioneras med ett finskt helägt dotterbolag, Endomines Finland Oyj, som fortsätter som det överlevande bolaget, heter det i pressmeddelandet.

Endomines affärsverksamhet, tillgångar, skulder och anställda uppges inte påverkas av fusionen.

Fusionen och flytten av säte förväntas registreras omkring den 16 december 2022. Avsikten är att aktierna i Endomines Finland efter fusionen endast ska vara noterade på Nasdaq Helsingfors.

”Vi är övertygade om att fusionen kommer att gynna Endomines och våra aktieägare. En förenklad företagsstruktur kommer att göra oss mer flexibla och effektiva, vilket är viktiga egenskaper för oss. Vi är också övertygade om att detta är en passande tidpunkt för att genomföra fusionen och förenkla vår nuvarande komplicerade företagsstruktur”, kommenterar Kari Vyhtinen, vd för Endomines, i pressmeddelandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera