1515
Annons

Så blir du rik innan du fyller 30

Finansnyhetssajten Business Insider har sammanställt dollarmiljonärers egna tips för att bli miljonärer i en lista med elva punkter, rapporterar VA Finans.

Bild:Colourbox

Här följer hela listan:

1. Fokusera på intäkterna
Det går inte att spara sig till rikedom, uppger dollarmiljonären Grant Cardone. För den som vill lyckas bli miljonär måste fokus ligga på att försöka öka sin inkomst genom exempelvis lönepåslag och bonusar.

2. Hitta flera olika inkomster
En undersökning genomförd av författaren Thomas C. Corley visar att majoriteten av de som har skapat sig en förmögenhet har mer än en inkomstkälla. Hela 65 procent hade tre eller fler sätt att tjäna pengar. Exempelvis på andra inkomstkällor är uthyrning av bostad, investeringar i aktier eller delägande i en sidoverksamhet.

3. Investera ditt sparande
Enligt Cardone är den enda anledningen till sparande är att kunna investera pengarna. Han anser att sparpengarna ska sättas in på konton som används till investeringar och ska inte ens i nödfall tas ut. Cardone menar att om man lägger undan pengar varje månad kommer man automatiskt börja fokusera på att öka sina intäkter.

4. Visa handlingskraft
Dollarmiljonären Tucker Hughes anser att det är viktigt att undvika att fatta beslut när man är trött. Det viktigaste för att fatta rätt beslut är uppmärksamhet och skärpa. För att öka den behöver man röja undan de enkla besluten i vardagen. Ett exempel som han tar upp är är Steve Jobs och hans val att alltid bära likadana kläder - då sparar man alltså energi.

5. Jobba mer istället för att skryta
Cordone har fortsatt köra en Toyota, även efter att han blev miljonär. Istället för att lägga tid och pengar på att skryta med hur rik man är bör man fortsätta jobba.

6. Ändra ditt tankesätt kring pengar
Steve Siebold, dollarmiljonär, menar att det första steget mot att bli miljonär är att ändra sitt tankesätt kring hur man blir rik. Enligt Siebold är det tankesättet som skiljer de rika från alla andra.

7. Glöm inte att investera i dig själv
Hughes tycker att den säkraste investeringen man kan göra är i sig själv. Genom att läsa minst 30 minuter per dag, lyssna på relevanta podcasts och ha mentorer kan man förädla sig själv.

8. Våga starta eget
Genom att driva eget istället för att vara anställd är det enklare att bli miljonär, men man måste våga ge upp en stabil månadslön för att nå dit.

9. Visualisera dina mål
Ett klart mål och en plan för hur man ska nå målet är viktigt för att kunna bli rik, anser miljonären T. Harv Eker. Pengarna kommer inte dyka upp utan hårt och målfokuserat arbete.

10. Umgås med människor som du ser upp till
Genom att umgås med talangfulla och drivna människor som delar ens vision kan man bygga en förmögenhet, ansåg Andrew Carnegie som en gång i tiden var rikast i USA.

11. Sikta tio gånger större
Ett stort misstag som människor gör är att inte tänka tillräckligt stort, anser Cardone. Istället för att ha siktet inställt på en miljon bör man tänka mycket större än så. "Det finns ingen brist på pengar, däremot finns det brist på personer som tänker tillräckligt stort," skriver Cardone.

Kärnkraftsuppstickare siktar högt: ”Intresset är stort”

Intresset för ny kärnkraft i Sverige är stort och just nu förbereds förstudier för ett tiotal nya reaktorer. Det hävdar den nystartade kärnkraftsprojektören Kärnfull Next som laddar för en snabb utbyggnad, något som kräver lagändringar från den tillträdande regeringen.

Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.
Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.Foto:Julia Sjöberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera