Annons

Så blir du rik innan du fyller 30

Finansnyhetssajten Business Insider har sammanställt dollarmiljonärers egna tips för att bli miljonärer i en lista med elva punkter, rapporterar VA Finans.

Bild:Colourbox

Här följer hela listan:

1. Fokusera på intäkterna
Det går inte att spara sig till rikedom, uppger dollarmiljonären Grant Cardone. För den som vill lyckas bli miljonär måste fokus ligga på att försöka öka sin inkomst genom exempelvis lönepåslag och bonusar.

2. Hitta flera olika inkomster
En undersökning genomförd av författaren Thomas C. Corley visar att majoriteten av de som har skapat sig en förmögenhet har mer än en inkomstkälla. Hela 65 procent hade tre eller fler sätt att tjäna pengar. Exempelvis på andra inkomstkällor är uthyrning av bostad, investeringar i aktier eller delägande i en sidoverksamhet.

3. Investera ditt sparande
Enligt Cardone är den enda anledningen till sparande är att kunna investera pengarna. Han anser att sparpengarna ska sättas in på konton som används till investeringar och ska inte ens i nödfall tas ut. Cardone menar att om man lägger undan pengar varje månad kommer man automatiskt börja fokusera på att öka sina intäkter.

4. Visa handlingskraft
Dollarmiljonären Tucker Hughes anser att det är viktigt att undvika att fatta beslut när man är trött. Det viktigaste för att fatta rätt beslut är uppmärksamhet och skärpa. För att öka den behöver man röja undan de enkla besluten i vardagen. Ett exempel som han tar upp är är Steve Jobs och hans val att alltid bära likadana kläder - då sparar man alltså energi.

5. Jobba mer istället för att skryta
Cordone har fortsatt köra en Toyota, även efter att han blev miljonär. Istället för att lägga tid och pengar på att skryta med hur rik man är bör man fortsätta jobba.

6. Ändra ditt tankesätt kring pengar
Steve Siebold, dollarmiljonär, menar att det första steget mot att bli miljonär är att ändra sitt tankesätt kring hur man blir rik. Enligt Siebold är det tankesättet som skiljer de rika från alla andra.

7. Glöm inte att investera i dig själv
Hughes tycker att den säkraste investeringen man kan göra är i sig själv. Genom att läsa minst 30 minuter per dag, lyssna på relevanta podcasts och ha mentorer kan man förädla sig själv.

8. Våga starta eget
Genom att driva eget istället för att vara anställd är det enklare att bli miljonär, men man måste våga ge upp en stabil månadslön för att nå dit.

9. Visualisera dina mål
Ett klart mål och en plan för hur man ska nå målet är viktigt för att kunna bli rik, anser miljonären T. Harv Eker. Pengarna kommer inte dyka upp utan hårt och målfokuserat arbete.

10. Umgås med människor som du ser upp till
Genom att umgås med talangfulla och drivna människor som delar ens vision kan man bygga en förmögenhet, ansåg Andrew Carnegie som en gång i tiden var rikast i USA.

11. Sikta tio gånger större
Ett stort misstag som människor gör är att inte tänka tillräckligt stort, anser Cardone. Istället för att ha siktet inställt på en miljon bör man tänka mycket större än så. "Det finns ingen brist på pengar, däremot finns det brist på personer som tänker tillräckligt stort," skriver Cardone.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?