Så blev Stefan Persson succé-arvtagaren

”Förvärva, ärva och fördärva”, brukade det heta om företag efter krascherna på 1920-talet. Omdömena ändrar sig med tiderna. För inte kan man annat än applådera blågula arvfurstar i det moderna svenska näringslivet med namn som Stefan Persson, Fredrik Lundberg, Jan Stenbeck och Dan Olsson. 

”Stefan Persson är hittills lyckosammast även om H&M för ovanlighetens skull inte är uppe i några rekordnivåer på börsen. Detta har varit ovanligt under hans 38 expansiva år, varav 20 som styrelseordförande”, skriver Ronald Fagerfjäll.
”Stefan Persson är hittills lyckosammast även om H&M för ovanlighetens skull inte är uppe i några rekordnivåer på börsen. Detta har varit ovanligt under hans 38 expansiva år, varav 20 som styrelseordförande”, skriver Ronald Fagerfjäll.Foto:TT

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?