S-profiler: S borde säga ja till Alliansen

Socialdemokraterna bör acceptera en Alliansregering för att förhindra att Sverigedemokraterna får inflytande. Det skriver de fyra S-profilerna Lars Anell, Sverker Gustavsson, Anna Hedborg och Carl Tham på Dagens Nyheters debattsida.

Socialdemokraterna bör acceptera en Alliansregering, menar de fyra S-profilerna.
Socialdemokraterna bör acceptera en Alliansregering, menar de fyra S-profilerna.Foto:Henrik Montgomery/TT
”De röd-gröna eller bara Socialdemokraterna bör träffa en överenskommelse med de regeringsbildande borgerliga partierna”, skriver de fyra S-profilerna Lars Anell, Sverker Gustavsson, Anna Hedborg (bilden) och Carl Tham på Dagens Nyheters debattsida.
”De röd-gröna eller bara Socialdemokraterna bör träffa en överenskommelse med de regeringsbildande borgerliga partierna”, skriver de fyra S-profilerna Lars Anell, Sverker Gustavsson, Anna Hedborg (bilden) och Carl Tham på Dagens Nyheters debattsida.Foto:JENNY PETTERSSON / TT

De bedömer att Centerpartiet och Liberalerna har mer att förlora på att säga ja till S än SD – och att de båda partierna därför i slutändan kommer att godta en SD-stödd alliansregering. Enligt skribenterna måste ”socialdemokratin göra vad den kan för att förhindra en sådan utveckling”.

”Den enda utvägen är då att socialdemokratin accepterar en alliansregering. Men det bör inte ske villkorslöst. De röd-gröna eller bara Socialdemokraterna bör träffa en överenskommelse med de regeringsbildande borgerliga partierna.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?