ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

S-profiler: S borde säga ja till Alliansen

  • Socialdemokraterna bör acceptera en Alliansregering, menar de fyra S-profilerna. Foto: Henrik Montgomery/TT
  • ”De röd-gröna eller bara Socialdemokraterna bör träffa en överenskommelse med de regeringsbildande borgerliga partierna”, skriver de fyra S-profilerna Lars Anell, Sverker Gustavsson, Anna Hedborg (bilden) och Carl Tham på Dagens Nyheters debattsida. Foto: JENNY PETTERSSON / TT

Socialdemokraterna bör acceptera en Alliansregering för att förhindra att Sverigedemokraterna får inflytande. Det skriver de fyra S-profilerna Lars Anell, Sverker Gustavsson, Anna Hedborg och Carl Tham på Dagens Nyheters debattsida.

De bedömer att Centerpartiet och Liberalerna har mer att förlora på att säga ja till S än SD – och att de båda partierna därför i slutändan kommer att godta en SD-stödd alliansregering. Enligt skribenterna måste ”socialdemokratin göra vad den kan för att förhindra en sådan utveckling”.

”Den enda utvägen är då att socialdemokratin accepterar en alliansregering. Men det bör inte ske villkorslöst. De röd-gröna eller bara Socialdemokraterna bör träffa en överenskommelse med de regeringsbildande borgerliga partierna.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer