1515
Annons

S nobbar Socialistinternationalen

Socialdemokraterna väljer att lämna Socialistinternationalen.
En enhällig partistyrelse har röstat för ett utträde som kommer att meddelas senare i veckan.

"Bakgrunden är att det är en omodern organisation som inte lever upp till de förväntningar som vi har på en international", säger Andrine Winther, internationell sekreterare för Socialdemokraterna, till TT.

Ytterligare ett huvudargument till beslutet är den politiska riktningen hos vissa medlemspartier.

"Vi har försökt lämna fram förslag om att man ska hitta kriterier för vilka som ska kunna vara medlemmar. Det ska också finnas möjligheter när partier förändras i en odemokratisk riktning för hur man som organisation ska kunna agera men vi har tyvärr inte fått gehör för det."

Socialistinternationalen som har sina rötter i den Andra internationalen som grundades redan 1889 har ett 150-tal medlemmar över hela världen. Organisationen har dock kraftigt ifrågasatts kraftigt under lång tid. Under den arabiska våren kritiserades man för att ha agerat för lite och sent mot Tunisiens premiärminister Ben Ali liksom Egyptens motsvarighet Hosni Mubarak, båda vars partier var medlemmar.

Bland medlemspartierna finns också Nicaraguas sandinister, något som kraftigt ifrågasatts.

"Inte ens våldtagna 13-åringar får genomföra abort i sandinisternas Nicaragua", sade Socialdemokraternas före detta partisekreterare Carin Jämtin till Aktuellt i Politiken.

"Det är ju ett av de partier som vi haft starka åsikter om, liksom ett par andra partier. Vi tycker det här ska vara en international för socialdemokratiska partier som vill minska ojämlikheter i världen", säger Andrine Winther.

Varför har då inte det här beslutet tagits tidigare?
"Vi har velat använda varenda verktyg i verktygslådan för att faktiskt förändra organisationen. Vi har sedan slutet av 90-talet varit ledande och drivande i att komma med konkreta förslag i hur organisationen ska förändras men nu kommit till vägs ände."

Socialdemokraternas fokus kommer i stället ligga på nätverket Progressive Alliance som bildades för fyra år sedan och som har ett 100-tal medlemsländer.

"Den största skillnaden är att vi försöker vara moderna och öppna. Alla som deltar kan bidra med sina kunskaper och erfarenheter liksom tankar och idéer hur man vinner politiska val som socialdemokratiskt parti", säger Andrine Winther.


Innehåll från PeopleProvideAnnons

PeopleProvide: Affärsdriven och hållbar HR

Idag finns en stor medvetenhet om klimatpåverkan. Vilket gör att många företag ställer om för att jobba långsiktigt hållbart. Det handlar både om miljöhänsyn och om människorna inom organisationen. Väldigt bra, tycker HR- specialisterna PeopleProvide som menar att det går utmärkt att arbeta hållbart utan att tappa fokus på vinst. 

– Strategin för hållbar och affärsdriven HR är naturligtvis olika för alla bolag. För oss innebär det kompetensutveckling och mångfald. Kompetensutveckling är direkt affärsdrivande och mångfaldsperspektivet är ett sätt att arbeta hållbart. I den statistik som vi samlar och med vår HR kompetens, hjälper vi våra kunder att bli mer affärsdrivna och hållbara, säger Anna Möller, grundare och CEO för kompetensbolaget, PeopleProvide.

Hon påtalar vikten av att inkludera HR-strategierna i verksamhetsmålen och redan där knyta an till hållbarheten.

– Det handlar om beteendeförändringar och är inget man googlar sig fram till. För att lyckas behöver man HR-kompetensen. Förr hade en VD en CFO eller marknadschef som sin högra hand. Nu har moderna framåtlutade bolag HR-chefen som sin bästa vän.

Leva som man lär 

PeopleProvide, som har haft hållbarhet i sin mission redan sedan 2015, lever som de lär genom de tre P:na, people, planet, profit. Där den interna kompetensutvecklingen har ett stort fokus. – Sedan starten har vi haft direkta kompetensplaner för alla medarbetare och för oss som bolag. För att möta våra kunders behov och idag har vi en dedikerad anställd just för Learning & Development.

Hållbara rekryteringar

Andra viktiga faktorer som skapar hållbar och affärdriven HR är utvecklande, hållbara rekryteringar. Rätt kompetens är avgörande för att bolag ska kunna växa.

– Vårt förslag är att arbeta mer med potential genom att koppla kompetensutveckling direkt till företagens verksamhetsmål. Att se möjligheter i befintliga medarbetare och utveckla dem tillsammans med bolaget. Även att tillföra bolaget kunskap genom externa rekryteringar. Där menar vi att man behöver arbeta affärsdrivet kopplat till hållbarhet och fokusera på potential, mångfald och utvecklingsmöjligheter.

– I våra rekryteringar lägger vi in ett extra CV till kunden som valmöjlighet, med rätt kompetens men som till exempel inte har arbetat på den svenska arbetsmarknaden tidigare. Vi vill gärna vara de som öppnar dörren och får företag att hitta ett bredare perspektiv, avslutar Anna Möller.

Fakta:  

PeopleProvide är ett kompetensbolag inom HR. Vi providar rätt person till rätt position –oavsett om det handlar om konsult- eller rekryteringslösningar. Vårt bidrag till planeten är ett ”bi-projekt”. Bin skapar förutsättningar för vårt samhälle liksom HR skapar förutsättningar för din organisation. 

Följ oss på Instagram för våra bi-storys 

Mer information om oss och våra tjänster finns på: 

www.peopleprovide.se/   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PeopleProvide och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?