Annons

S lovar 14.000 fler vårdanställda

På många håll är väntetiden i vården för lång och personalen har det tufft. Till 2022 lovar Socialdemokraterna därför 14.000 fler vårdanställda.

Det skriver statsminister Stefan Löfven (S) i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Bild:Claudio Bresciani/TT

Han vill att en S-ledd regering efter valet ska fortsätta att arbeta för kortade väntetider, att skapa en jämlik vård i hela landet och förbättrade arbetsvillkor i vården. 

"Detta är möjligt om vi investerar. Men det är omöjligt om pengar ska försvinna i skattesänkningar. Det är inte bara ett politiskt vägval, det är en ekonomisk verklighet. Vi socialdemokrater kommer att använda styrkan i svensk ekonomi till att investera för att förbättra välfärden och öka tryggheten i hela landet", skriver han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?