Annons

S-kommunalråd: Löfven avgår före valet

Stefan Löfven avgår före valet, enligt S-kommunalrådet Anders Rubin till Aftonbladet. 

”Det är klart att det är lättare för en ny partiledare att lägga om kursen”, säger han. 

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.Foto:Henrik Montgomery/TT

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven har på senare tid vid flera tillfällen upprepat att han ser fram emot att leda partiet i valrörelsen 2022, senast i ett Facebook-inlägg för två veckor sedan. Och den interna kritiken har hittills uteblivit, trots låga opinions- och förtroendesiffror. 

Nu träder S-kommunalrådet Anders Rubin i Malmö fram och anmäler avvikande uppfattning i en artikel i Aftonbladet på fredagen. 

Han beskriver i intervjun Stefan Löfven som en skicklig politiker, som emellertid är fel person att leda partiet i den kursändring som är nödvändig inför valet. 

”Det är klart att det är lättare för en ny partiledare att lägga om kursen”, säger han till Aftonbladet. 

”Har man under några år tryckt tillbaka partiets egna önskemål till förmån för att regera, då är man inte så trovärdig när man behöver växla om”, säger han vidare till tidningen. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?