1515

S går till val på stramare flyktingpolitik

Socialdemokraterna anser att Sverige tagit emot för många flyktingar de senaste åren och går nu till val på en mer restriktiv migrationspolitik. Den tillfälliga asyllagen bör ligga fast tills EU enats om ett gemensamt regelverk, anser partiet.

Foto:Amanda Lindgren

Regeringen Löfven har gjort en dramatisk omläggning av migrationspolitiken och Socialdemokraterna vill nu driva igenom en rad nya åtstramningar under nästa mandatperiod.

Det handlar bland annat om fler förvarsplatser och ökade befogenheter till Migrationsverket och polisen. Huvudbeskedet från S är att den tillfälliga asyllagstiftningen ska vara kvar, tills EU kommer överens om en gemensam politik.

”Sverige kan inte ha en mer generös flyktingpolitik än våra omgivande länder, i det här fallet EU, det går inte. Det visade sig 2015, det är inte hållbart”, säger statsminister Stefan Löfven.

Socialdemokraterna vill behålla dagens gränskontroller och är också redo att återinföra ID-kontrollerna om det behövs.

Ebo-lagen, som ger asylsökande möjlighet att välja ett eget boende istället för anläggningsboende, ska skrotas och papperslösa ska inte längre kunna få försörjningsstöd.

Grundprincipen bör enligt S vara att Sverige inte ska ta emot en större andel asylsökande än andra EU-länder. Förra året kom cirka 27.000 personer till Sverige, men i relation till befolkningens storlek borde den siffran ha legat runt 14.000.

Stefan Löfven beskriver åtstramningarna som en återgång till en mer traditionell socialdemokratisk migrationspolitik.

”Sverige ska ta sin del av ansvaret men inte ett oproportionerligt stort ansvar”, säger han.

Socialdemokraternas utspel fick under fredagen skarp kritik från Vänsterpartiet, och även Miljöpartiet tog avstånd från förslagen.

Däremot välkomnades förslagen av Moderaterna och partiledaren Ulf Kristersson upprepade på fredagen sitt önskemål om en bred uppgörelse om migrationspolitiken mellan S och M.

Även Stefan Löfven anser att det behövs en uppgörelse över blockgränsen, där även arbetskraftsinvandringen ingår.

”Det viktiga är att vi får en bred överenskommelse som är långsiktigt hållbar och som inte riskerar att ändras med skiftande riksdagsmajoritet. Då vet svenska folket att vi har en långsiktigt hållbar migrationspolitik”, säger han.


Innehåll från Orbitvu NordicAnnons

Här är verktygen som optimerar produktexponering online

För två år sedan startade då 17-åriga Gustav Grøn Risager Clausen, (CEO) och David Samuel Holsko, (COO) Orbitvu Nordic, en start-up som skapar perfekta produktbilder på några sekunder. Fram till idag har bolaget en årlig tillväxt på 300 + procent vilket i år resulterar i intäkter på 9 miljoner sek.  

Steve Jobs, som var medgrundare och VD för Apple Inc, är en stor förebild till grundarna och har inspirerat dem att tänka stort. Något som resulterat i att Orbitvus teknologi idag används av stora företag som Boozt, Plantagen och Lyko. Orbitvu Nordic distribuerar Orbitvus fotostudioutrustning och mjukvara i Sverige, Norge, Danmark, Finland och på Island.

Här finner du mer info om fotostudio för produktbilder med 360° vy, 2D-foton och videoupptagningar 

Ökad kundlojalitet med högkvalitativa produktbilder

Idén till Orbitvu kom till då grundarna såg hur många webbutiker som hade problem med att ta bra, konsekventa produktbilder billigt och i hög kvalitet för webbpublicering. Lösningen på problemet blev en integrerad och automatiserad fotostudio med tillhörande mjukvara där kunden snabbt kan skapa perfekta produktbilder, även med 360° vy. 

– Det finns ett ökat förtroende för produkten som köps online om man har kunnat se hela produkten i en 360° vy och läsa produktbeskrivningen. Det skapar ett förtroende att produkten lever upp till förhoppningar och minskar antalet returer, säger David Samuel Holsko. 

Optimalt verktyg för digital närvaro

Många företag har under pandemin märkt hur avgörande digital närvaro är för affärsverksamheten. Som konsekvens upplever nu många företag ett behov av effektiva arbetsprocesser för publicering av innehåll online. Orbitvu Nordics affärsmodell är enkel och bygger på en finansieringsmodell där man med en månadsavgift får ta del av studion.

– Vårt syfte är att hjälpa e-handlare effektivisera resan från produktfotografering till webbpublicering och skapa bättre innehåll, vilket kommer förbättra deras kundupplevelse. Vi kan integrera vår lösning för alla stora och små företag med behov av en kostnadseffektiv lösning för publicering av produktbilder online. Vår lösning kan sänka kostnaderna som annars läggs på fotograf, hyra av studio och redigering rejält, säger Gustav Grøn Risager Clausen.

Vill du veta mer om Orbitvus mjukvara? Läs här

Tre snabba med Lyko

1. Varför har ni valt att visa produkterna i en 360° vy?

För att ge kunderna bästa möjliga information innan köpet. De kan vända, vrida, zooma in produkten och läsa t.ex. innehållsförteckning och hur produkten ska användas.

2. Hur har ert arbetsflöde med publicering av produktbilder förändrats?

Produktfotograferingen har definitivt blivit mycket snabbare tack vare den automatiska friläggningen och enkelheten i programmet.

3. Hur har 360° vyn påverkat er kundupplevelse?

Vi har sett att kunderna använder funktionen mycket och det tar vi som ett kvitto på att det är en bra funktion. Förflyttningen till e-handeln har varit stor till följd av Covid och denna funktion ersätter inte den fysiska upplevelsen i att hålla i något i en butik men underlättar helt klart för kunden att fatta ett informerat köpbeslut.

Om Orbitvu Nordic i Danmark

Industri: Content production & management automation
Teknologi: Mjukvara som automatiserar produktfotografering med en användarvänlig teknik, redigerar automatiskt bort bakgrunden, skapar 360° bilder och med templates redigeras automatiskt skuggor och belysning och exporterar till önskad destination.
Service: Alla kunder stöds personligen av Orbitvu Nordics team
Omsättning (sek): 2021: 9 Mkr. Förväntad 2022: 13–18 Mkr.
Team: Gustav (CEO) Gustav@orbitvunordic.com, David (COO) David@orbitvunordic.com och Johannes (CMO) Johannes@orbitvunordic.com

orbitvunordic.com/se/kontakt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Orbitvu Nordic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?