1515

Ryssland redo bistå Kuba med olja

Ryssland är redo att bistå Kuba med olja, säger premiärminister Dmitrij Medvedev i en intervju med tv-kanalen Rossiya-1.

”Vi diskuterade detta i dag och kom överens om att vi ska utarbeta ett förslag till en plan för energitillförsel till Kuba, med hänsyn till konventionella energislag, kolvätebränslen, och andra möjliga alternativ”, säger Medvedev.

Premiärministern lovade att Ryssland ska hjälpa Kuba att utveckla energisektorn vid sitt besök där i torsdags och i fredags. Men Medvedev tillkännagav inga åtgärder på kort sikt för att lindra Kubas oljebrist som förvärrats av USA:s sanktioner.

USA har skärpt sanktionerna mot Kuba som ett svar på att Kuba stöder Venezuelas president Nicolás Maduro, som delar av omvärlden ser som en diktator. Venezuela har i sin tur skickat oljefartyg till Kuba för att dämpa energikrisen.

Rysslands biträdande premiärminister Jurij Borisov anlände till Venezuela på lördagen för att träffa Maduro, rapporterar Interfax. Borisov och Maduro diskuterade Venezuelas växande skuldberg till Ryssland under mötet, enligt Kreml.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?