Annons

Ryssland oroas över Natoupptrappning

Ryssland ser förstärkningen av soldater och militärt material i de baltiska staterna, Polen och Tyskland som ett hot, rapporterar nyhetsbyrån Ria.

Vice utrikesminister Alexej Meshov säger att Moskva följer utvecklingen nära för att säkerställa den egna säkerheten.

"För första gången sedan andra världskriget ser vi tyska soldater längs våra gränser", säger han enligt Ria.

Uttalandena kommer efter att USA placerat tusentals soldater och tunga vapen i Polen och de baltiska staterna. I Litauen har Tyskland förstärkt med soldater och skydd, en del i Natos förstärkning efter Rysslands annektering av Krimhalvön.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?