ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ryssland anklagar USA för upptrappning efter robottest

  • Foto: Scott Howe/U.S. Defense Department/AP

Ryska regeringen anklagar USA för att öka den militära spänningen mellan länderna genom måndagens provskjutning av en medeldistansrobot. Testet av kryssningsroboten sker bara några veckor efter det att USA dragit sig ur nedrustningsavtalet INF.

”Det är beklagligt. USA har uppenbarligen slagit in på en kurs av militär upptrappning. Vi kommer inte att reagera på provokationer”, säger Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov till den statliga nyhetsbyrån Tass.

Roboten sköts upp från en ö utanför Kaliforniens kust.

INF-avtalet slöts mellan USA och dåvarande Sovjetunionen 1987 och stipulerade att landbaserade medeldistansrobotar med räckvidder mellan 500 och 5.500 kilometer skulle avskaffas. 

USA lämnade avtalet i början av augusti med hänvisning till att Ryssland brutit mot det. Ryssland nekar till detta och har svarat med att också dra sig ur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer