Annons

Ryskt oljebolag tar in jättelån

Styrelsen i statskontrollerade Rosneft, Rysslands största oljeproducent, har beslutat att ta en serie obligationslån på sammanlagt 1.071 miljarder rubel (drygt 150 miljarder kronor). Lånen tas efter det att Rosneft under snart två år avstått från att ge ut nya obligationer.

Löptiderna kommer att variera, med de längsta lånen på upp till tio år. Pengarna ska enligt Rosneft bland annat gå till satsningar i utlandet och nya investeringar samt till att betala av äldre lån som löper ut.

Rosneft är sedan 2014 utsatt för västliga sanktioner till följd av Ukrainakonflikten, vilka begränsar möjligheten att låna på den internationella kapitalmarknaden.

När Rosneft tog ett inhemskt obligationslån på 625 miljarder rubel i december 2014 skapade det stor turbulens på marknaden med ett ras för den ryska rubeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?