Annons

Ryska attacker mot fransk presidentkandidat

Kampanjledaren för den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron säger att hans parti är under attack från ryska statskontrollerade medier som hotar att manipulera valet i maj, rapporterar Financial Times.

Emmanuel Macron, oberoende kandidat i det franska presidentvalet.
Emmanuel Macron, oberoende kandidat i det franska presidentvalet.Bild:Michel Euler/TT

Varningen kommer efter att Emmanuel Macron utsatts för en serie verbala kampanjer av självutnämnda experter i ryska mediakanaler. Kampanjledaren, Richard Ferrand, fördömde "de falska nyheterna från ryska media som begränsar det demokratiska livet".

De självutnämnda experterna i vissa ryska mediakanaler har angripit Emmanuel Macron och kallat honom en "kandidat för den globala eliten". De har också antytt att Wikileaksgrundaren Julian Assange sitter på komprometterande information om honom.

"I dag måste vi titta på fakta: två stora medier, Russia Today och Sputnik, som tillhör den ryska staten, sprider falska nyheter", sa Richard Ferrand.

Han sa också att det har skett "hundratals, ja till och med tusentals attacker mot vår databas, mot våra sajter", som "kommer från den ryska gränsen".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?