1515

Ryanairs vinst oväntat stor

Ryanair rapporterade en vinstökning om 55 procent för det första kvartalet, april-juni, i det brutna räkenskapsåret 2017/18, då starka sommarbokningar lyfte intäkterna. Samtidigt varnar bolaget för att prissättningen kommer att vara mycket konkurrensutsatt under resten av året på grund av överkapacitet i branschen.

Nettovinsten på 397 miljoner euro var högre än Bloomberg News snittestimat på 342 miljoner euro. Att påsken inföll under perioden lyfte resultatet.

Bild:TT

Helårsvinsten spås landa i intervallet 1,4-1,45 miljarder euro, vilket är i linje med bolagets tidigare prognos och upp från 1,32 miljarder förra helåret.

Biljettpriserna väntas falla med 5 procent under första halvåret och 8 procent under andra. Det kan jämföras med tidigare prognos om att biljettpriserna väntades sjunka med 5-7 procent under räkenskapsåret 2017/18 (april 2017 - mars 2018).

"Våra bokningar är starka men det är mycket konkurrensutsatt. Med låga bränslepriser finns det aktörer på marknaden som kanske inte borde vara där. Det finns mycket kapacitet i marknader som Spanien och Portugal, Mellanöstern, Tunisien och Turkiet", sade finanschefen Neil Sorahan i en telefonintervju med Bloomberg News.

Första kvartalets intäkter steg 13 procent till 1,91 miljarder euro, med stöd av en 12-procentig ökning i passagerarantal.

Ryanairs konkurrent Easyjet, som är Europas näst största lågprisflygbolag efter Ryanair, sjönk nära 6 procent i torsdagens handel efter att ha varnat för att biljettpriserna kommer att fortsätta falla även in i nästa år.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?