ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ryanairs nya drag: Betala för handbagaget

  • Foto: TT

I framtiden kommer lågprisflygbolagetbolaget Ryanairs kunder behöva betala om de vill få med sig en sedvanlig 10-kilosväska i handbagaget. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Hos de flesta flygbolag kan resenärer ta med sig en medelstor väska på upp till 10 kilo i handbagaget utan att behöva betala extra. Men lågprisflygbolaget Ryanair drar nu åt svångremmen ytterligare. Framöver kommer passagerarna att få betala 6-8 euro eller 63-85 kronor för privilegiet.

Resenärerna kommer fortfarande kunna ta med mindre väskor. Dessa måste dock få plats under sätet framför resenären, skriver Reuters.

Andra lågprisbolag som till exempel Norwegian erbjuder fortfarande gratis handbagage av samma storlek som dyrare flybolag som SAS. Även hos ungerska Wizz Air får handbagaget väga 10 kilo utan extra avgift men måtten är mindre än de sedvanliga gränserna hos de flesta flygbolag.

Ryanair motiverar beslutet med att de nya reglerna kommer minska förseningarna och uppger att prisnivån är så pass låg att bolaget inte räknar med några betydande intäkter från den nya bagageavgiften, skriver Reuters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer