1515
Annons

Ryanair vill ducka storstrejk – lämnar nytt erbjudande

Lågprisflygbolaget Ryanair uppger i ett pressmeddelande att man har publicerat sitt erbjudande till piloter och kabinpersonal inför den aviserade strejken på fredag den 28 september.

Foto:Nesvold, Jon Olav

Bolaget hoppas med denna åtgärd få fram ett snabbt kollektivavtal och sätta stopp för "propagandan från rivaliserande fackförbund", står det.

Ryanair uppger att inblandningen från dessa aktörer, men också andra flygbolag och lobbygrupper, har fått det att lämna in ett klagomål till EU-kommissionen. Det företaget efterfrågar är en utredning mot dessa aktörer som bedöms störa bolagets förhandlingar med sina piloter och kabinpersonal. 

Samma grupper har "organiserat upprepade strejker i syfte att skada förtroendet hos företag och kunder till Ryanair, till fördel för Ryanairs konkurrenter", står det.

Strejken på fredag, som ska utföras av kabinpersonal i Spanien, Belgien, Nederländerna, Portugal, Italien och Tyskland, väntas enligt Ryanair påverka 450.000 eller 8 procent av alla flygresenärer den dagen. 

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera