Annons

Rustas medgrundare har avlidit

En av grundarna till varuhuskedjan Rusta har gått bort. Bengt-Olov Forssell dog efter en längre tids sjukdom. Han blev 67 år.

Bengt-Olov Forsell grundande det första Rustavaruhuset i Gävle 1986, tillsammans med Anders Forsgren. Sedan dess har Rusta vuxit till en koncern med 150 varuhus och tusentals anställda i sju olika länder. 

”Jag känner stor sorg och djup saknad efter min bäste vän och kompanjon sedan mer än 30 år tillbaka. Bengt-Olov var helt fantastisk både som vän och affärspartner”, skriver Anders Forsgren i en kommentar. 

Bengt-Olov var enligt ett pressmeddelande in i det sista engagerad i företagets utveckling, bland annat som Rustas styrelseordförande.

”Det är en stor förlust för alla oss som hade förmånen att få arbeta nära honom. Bengt-Olov var inte bara en av Sveriges stora entreprenörer utan även en varm medmänniska. Jag och hela Rusta kommer att sakna honom innerligt”, kommenterar bolaget vd Göran Westerberg.

Bengt-Olov Forssell tillbringade sin sista tid i hemorten Uppsala, omgiven av sin fru och sina tre barn med familjer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?