Annons

Rubio jublar över senatplats

MIAMI, FLORIDA. Marco Rubio säkrade sin plats i senaten, vilket är en framgång för USA:s republikaner. Samtidigt utvecklar sig presidentvalet till en verklig nagelbitare.

På valvaka i Florida
På valvaka i FloridaBild:Jesper Frisk

Feststämning utbröt på Marco Rubios valvaka i centrala Florida, efter att den tidigare presidentkandidaten lyckats säkra en ny mandatperiod i USA:s senat.

"Det är betydligt roligare att göra det här nu, jämfört med förra gången", skojade han apropå att hans senaste stora framträdande i Florida var när han erkände sig besegrad av Donald Trump i primärvalrörelsen.

Den här gången bidrog han istället till att göra en fortsatt republikansk kontroll av senaten mer sannolik. Republikanerna har också säkrat kontrollen över representanthuset, vilket var väntat.

"Florida är Amerika och det är en heder att representera den här delstaten", säger han.
Samtidigt vändes hela USA:s, och världens, blickar mot delstaten. Rösträkningen i presidentvalet har nämligen visat sig vara mycket jämn, och kandidaterna växlar mellan knappa ledningar.

Florida, med 29 elektorsröster, är den viktigaste delstaten som väger mellan demokraterna och republikanerna i presidentvalet. Marknaden har reagerat kraftigt på osäkerheten i Florida. Det märks inte minst på valutamarknaden, där den mexikanska peson krängt kraftigt mot dollarn.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?