1515

Rootfruits resultat vänder till minus

Snackstillverkaren Rootfruit redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader om -0,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (+0,5). Nettoomsättningen var 11,1 miljoner kronor (8,5), motsvarande en tillväxt om 31 procent.

Det framgår av bokslutet för 2018.

"2018 har, som tidigare kommunicerats, varit ett utmanande år med driftstörningar i produktionen samt höjda råvarupriser på potatis", skriver Anna Wallin Krasse i vd-ordet. 

Bolaget ska genomföra investeringar för att åtgärda produktionsproblemen "med målsättning att säkerställa en stabil och lönsam drift under 2019", fortsätter vd:n.

"Under det första kvartalet 2019 kommer en ny produktionslina installeras i Laholm varefter produktion av Smartsnacks sker i egen regi. Därmed kommer bruttomarginalen på Smartsnacks att stärkas betydligt", skriver hon även.

Rootfruit meddelade i november 2018 att prognosen om en försäljningstillväxt överstigande 20 procent under helåret 2018 behölls medan målet om ett positivt resultat före skatt inte bedömdes uppnås. Bolaget hänvisade till kostnader för samgåendet med Exotic Snacks, en sänkt bruttomarginal som främst berott på en större andel Smartsnacks i produktmixen samt ökade råvarupriser.

Det gångna helårets resultat före skatt summerade till -2,9 miljoner kronor (-0,4).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?