1515
Annons

Rootfruit gör nyemission – ska finansiera köp

Snackstillverkaren Rootfruit har beslutat att genomföra en nyemission med företräde för befintliga aktieägare. Emissionen som genomförs för att finansiera förvärvet av Exotic Snacks tillför bolaget cirka 16 miljoner kronor före emissionskostnader och vid fullteckning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelseledamöter, vd och huvudägare i Rootfruit jämte ett mindre antal externa investerare har lämnat teckningsförbindelser motsvarande cirka 50 procent av emissionen. 

Finansieringen av förvärvet av Exotic Snacks sker genom en kombination av apportemission och en kontant del. Totalt uppgår köpeskillingen till 60 miljoner kronor för alla aktierna i Exotic Snacks AB. Apportemissionen, där Exotic Snacks aktieägare byter sina aktier i Exotic Snacks mot aktier i Rootfruit Scandinavia, innebär att dessa erhåller en ägarandel i Rootfruit som uppgår till cirka 39 procent av såväl kapital som röster efter föreliggande nyemission. Därtill betalas en kontant del till aktieägarna i Exotic Snacks om 20 miljoner kronor som finansieras med lån och nyemission, vilket är bakgrunden till föreliggande nyemissionserbjudande. 

Rätten att teckna tillkommer i första hand bolagets aktieägare som på varje aktie erhåller en teckningsrätt. 

För varje (1) befintlig aktie en (1) teckningsrätt. Det krävs tre (3) teckningsrätter för att teckna en (1) ny aktie. 

Emissionskursen är 7:75 kronor per aktie.

Säkerhetskoncern ber SL avsluta avtal

First North-listade säkerhetskoncernen Nordic Level har bett Trafikförvaltningen i Stockholm att inte förlänga bolagets avtal kring bevakningstjänster för Stockholms Lokaltrafik, SL. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Avtalet med SL har gett intäkter på 48 miljoner kronor för Nordic Level, men har inneburit en förlust. 

Avtalet inleddes i april 2019 och sträcker sig över fyra år med en option på ytterligare två år. SL har enligt Nordic Level beslutat att inte utnyttja optionen efter bolagets begäran. Det innebär att avtalet löpet ut 31 mars 2023. 

”Vi bedömer inte att vår kommunicerade omsättningstakt om 450 miljoner kronor per år kommer påverkas med anledning av avtalets upphörande”, skriver bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera