Annons

Ronaldo i rätten för skattebrott

På måndagen tog fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo plats i rätten i Madrid. Idrottsstjärnan anklagas för att ha undanhållit 14,7 miljoner euro, runt 140 miljoner kronor, från de spanska skattemyndigheterna. Det rapporterar BBC.

Journalisterna som hade samlats utanför rättssalen fick inget för sin väntan. Efter förhandlingarna åkte Cristiano Ronaldo direkt hem – utan att säga ett ord.

Tidigare har dock Real Madrid-spelaren varit mer frispråkig kring rättsprocessen. Han ska bland annat ha sagt sig ha ”ett rent samvete”, enligt BBC.

Cristiano Ronaldo är inte den första fotbollstjärnan som hamnar i bråk med de spanska skattemyndigheterna. Förra året dömdes argentinaren Lionel Messi, som spelar i Barcelona, till 21 månaders fängelse för skatteflykt.

Men efter ett nytt domslut i juli i år verkar det som att Messi ändå slipper skaka galler. Om den boll- och skattetrixande idrottaren betalar böter på 252.000 euro behöver han inte sitta av tiden i fängelse, rapporterar BBC.

Frågan är hur det kommer att gå för Ronaldo, om rätten finner honom skyldig. Messi anklagades nämligen ”bara” för att ha undanhållit 4,1 miljoner euro, drygt 39 Mkr, från skattmasen.

Cristiano Ronaldo ska alltså ha fifflat undan 10,6 miljoner euro mer än sin redan dömde kollega. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera