1515
Annons

Rökning ökar risken för svår covid-19

Rökning ökar risken för att bli allvarligt sjuk i covid-19, 

rapporterar Vetenskapsradion som hänvisar till en ny studie. En inte särskilt förvånade men viktig slutsats, anser Christer Janson, professor i lung- och allergisjukdomar vid Uppsala Universitet.

Foto:TT

”Vad den här studien visar ganska tydligt är att ju mer de här personerna har rökt under hela livet, desto större risk har de att behöva sjukhusvård, att hamna på intensiven och att dö med covid-19”, säger Christer Janson till radion.

Genom att följa upp 7 000 personer som testats positivt för coronaviruset har en amerikansk studie nu kommit fram till att det är mängden rökning under livet som påverkar hur sjuk man blir av coronaviruset.

I dag ses inte rökning i sig som en riskfaktor, utan kopplas istället till andra risksjukdomar som KOL eller hjärt- och kärlsjukdomar.

Ras i fastighetsbolaget – största ägaren Batljan ”har aldrig sålt”

Fastighetsbolaget Logistea, sprunget ur klädbolaget Odd Molly, är sämsta midcap-aktie efter kraftig kurspress senaste veckan.

Den största ägaren Ilija Batljan är dock tydlig med att det inte är avyttringar från hans portfölj som ligger bakom nedgångarna: ”Jag har aldrig sålt några aktier i Logistea”, uppger han.

Största ägare i Logistea är Ilija Batljan.
Största ägare i Logistea är Ilija Batljan.Foto:Jack Mikrut
Niklas Zuckerman, vd i Logistea.
Niklas Zuckerman, vd i Logistea.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera