Rödlistade bolag välkomnar börsens jämställdhetssatsning

Flera bolag på stiftelsen Allbrights röda lista välkomnar Stockholmsbörsens nya jämställdhetssatsning. 

”Här har vi helt klart ett arbete kvar att göra”, säger Elin Westin, kommunikationsansvarig på Scandic Hotels Group.

Elin Westin, kommunikationsansvarig på Scandic Hotels Group.
Elin Westin, kommunikationsansvarig på Scandic Hotels Group.

Det var Stockholmsbörsen som tog initiativet till ett samarbete med Allbright efter att stiftelsens årliga rapport publicerades i höstas. Den visade att andelen börsbolag på deras röda lista, bestående av noterade bolag utan kvinnor i ledningsgrupper, ökade för första gången sedan 2011.

Nyligen meddelade börsen att de efter årsskiftet kommer gå ut till alla noterade bolag och erbjuda dem möjligheten till att utbilda sig i hur de kan jobba med jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

”Det låter som en jättepositiv satsning. Det faller väl i tiden med att vi börjar komma i kapp med den här typen av satsningar efter att ha haft en extrem tillväxt under många år”, säger Jonas Fjellman, HR-chef på Serneke SRNKE B -1,32% Dagens utveckling .

Han uppger att Serneke, som stod med på Allbrights röda lista i år, kan tänka sig att ställa upp på utbildningsinitiativet.

”Vi har ett stort behov att öka vårt fokus på jämställdhets- och mångfaldsarbetet , både i branschen och i Serneke som bolag. Alla typer av satsningar som är bransch- eller marknadsgemensamma får ju bra tryck, så det låter absolut som ett bra initiativ att vara med på”, säger Jonas Fjellman.

Även andra rödlistade bolag som Leovegas LEO -2,19% Dagens utveckling , Consilium och Scandic SHOT -2,75% Dagens utveckling Hotels Group välkomnar satsningen. 

”När man har jobbat med inkludering så länge som vi gjort, uppnår jämställdhet bland hotelldirektörer och har en god representation av kvinnor i styrelse och ledningsgrupperna i våra länder, är det förstås inte bra när det inte avspeglas i vår högsta ledningsgrupp. Här har vi helt klart ett arbete kvar att göra och välkomnar därför alla initiativ som hjälper bolag att ytterligare lägga fokus på frågan”, säger Elin Westin, på Scandic Hotels Group.

Enligt Stockholmsbörsen kommer utbildningsserien mest vara till gagn för de små och mellanstora bolag eftersom de inte har lika mycket resurser som de större att jobba med frågorna. Men flera av aktörerna nämner att mindre bolag också har små ledningsgrupper där det sällan omsätts personal. Därför har de svårt att sia om hur en utbildning kan påverka dem praktiskt i det korta perspektivet.

TF Bank TFBANK +0,4% Dagens utveckling ser exempelvis inte någon anledning att gå utbildningen eftersom de anser sig redan ha jämställdhet som en prioriterad fråga.

”Vi har en styrelse bestående av fyra kvinnor och två män, där vi tycker sammansättningen uppfyller de krav man kan ställa på mångsidighet och bredd utifrån könsfördelning och ålder. I vår ledningsgrupp sitter i dagsläget fyra män, och därför kommer jämställdhetsaspekten vara viktig vid framtida ersättningsrekryteringar eller utvidgningar”, säger Mikael Meomuttel, vice vd på TF Bank.

Utbildningsserien kommer även att erbjudas till onoterade bolag. Under nästa år kommer Stockholmsbörsen att börja uppmana bolag som vill noteras att behandla jämställdhet och mångfald som viktiga ämnen.  


Innehåll från ObsteCareAnnons

Goda framtidsutsikter för innovativa ObsteCare

Carina Lindqvist, VD ObsteCare.
Carina Lindqvist, VD ObsteCare.Foto: Adrian Beck

Varje år förlöses ett stort antal barn med hjälp av akuta kejsarsnitt, och ännu fler kvinnor drabbas av plågsamma förlossningsskador. Många gånger helt i onödan. Det svenska life science-bolaget ObsteCare har utvecklat en innovativ och effektiv produkt som gör värksvaga förlossningar mindre riskfyllda. Det leder till högre patientsäkerhet och besparingar för vården. Vinsten för kvinnor och barn går inte att mäta i pengar.

ObsteCares ambition är att ta fram marknadsledande lösningar för förlossningsvården till gagn för både patienten och vårdgivaren. Bolagets produktkoncept bygger på banbrytande forskningsresultat vid Karolinska Institutet om hur laktat (mjölksyra) i fostervatten påverkar värkarbetet under en förlossning. 

Patenterad lösning

ObsteCares patenterade AFL®-metod är vetenskapligt dokumenterad och resultatet av mer än 20 års klinisk erfarenhet från praktiskt arbete inom förlossningsvården. Genom att mäta mjölksyra i fostervatten kan livmoderns status kontrolleras. Det ger förlossningspersonalen viktig information, vilket man inte tidigare haft, om vilken behandlingsväg som bör väljas för en så trygg förlossning som möjligt. Genom att t ex individanpassa användningen av värkstimulerande dropp kan man både minimera antalen onödiga kejsarsnitt och minska risken för postpartum-blödningar - och samtidigt bidra till en naturlig förlossning och bättre upplevelse för kvinnan. 

Läs mer om AFL-metoden här.

- Det föds 130 miljoner barn i världen varje år. En femtedel av dessa föds av en mamma som drabbas av värksvaghet. WHO har lyft problematiken kring överanvändning av värkstimulerande dropp och riskerna med kejsarsnitt, så vi ser många tecken på ett ökat behov av våra lösningar, säger ObsteCares VD Carina Lindqvist.

Stark expansionsfas

ObsteCare ligger i startgroparna för en internationell expansion och VD Carina Lindqvist ser ljust på framtiden. 

Ett nytt modernt instrument CE-märktes i december och har börjat levereras. Användarna ger instrumentet högsta betyg: enkelt att använda och ett värdefullt beslutsunderlag i realtid är några av omdömena. Distributionsnätverket har också utökats och förbättrats. I Norden är det marknadsledande Vingmed som ansvarar för försäljningen. Avtal har även tecknats med en marknadsledande aktör på Irland och förhandlingar pågår med aktörer i ytterligare ett antal länder. 

- Dessutom förbereder vi arbetet för en FDA-registrering av det nya instrumentet, fortsätter Carina Lindqvist. Det innebär att processen bör vara en bra bit på väg när den amerikanska marknad öppnar upp och det åter blir möjligt med kundbesök. 

Med stöd av innovativ forskning planerar ObsteCare fortsätta utveckla medicinska lösningar. Målsättningen är att förbättra förlossningsvården till förmån för mamman, barnet och förlossningsklinikerna och vårt fokus är fortsatt på en global marknadsexpansion. 

- Varje akut kejsarsnitt som kan undvikas skapar inte bara en säkrare förlossning för både mor och barn, något som inte kan mätas i pengar, utan även samhälls- och vårdekonomiska vinster, avslutar Carina Lindqvist.

Om ObsteCare

ObsteCare är ett life science-bolag som utvecklar innovativa lösningar för förlossningsvården. Lösningarna innefattar övervakning av förlossningar, mät- och analysutrustning, samt diverse tillhörande utbildningspaket. Produkterna säljs via ett distributörsnätverk. Bolaget är noterat på Spotlight Stock Market. Läs mer om Obstecare här.

Mer från ObsteCare

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ObsteCare och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?