Annons

Röda siffror på Europabörserna

Europabörserna noterades genomgående för negativa indexrörelser i tisdagshandeln. 

Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 var ned 0,7 procent. 

På Londonbörsen tappade FTSE 100-indexet 0,9 procent.

Dryckesjätten Coca-Cola stärktes 1,3 procent sedan bolagets ungerska division meddelat att den ska utöka produktionen vid en fabrik med 50 procent. 

Storbanker som Barclays, Standard Chartered och Royal Bank of Scotland tappade mellan 2,6 och 2,9 procent på grund av sjunkande räntor. 

CAC 40 i Paris försvagades 0,8 procent. 

Destillerikoncernen Pernod Ricard stärktes 0,8 procent sedan JP Morgan höjt rekommendationen från undervikt till övervikt. Riktkursen höjs från 112 till 145 euro. 

Sämre utveckling noterades för BNP Paribas, ned 2 procent. 

Frankfurtbörsens DAX-index utgjorde inget undantag och följde den allmänna nedgången. Indexet tappade 0,9 procent.

Även här gick bankaktier svagt och Deutsche Bank noterades 3,6 procent lägre.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?