1515
Annons

Röda siffror för Dalsspira Mejeri

Aktietorgetlistade Dalsspira Mejeri gjorde en rörelseförlust före avskrivningar och räntekostnader om -1,4 miljoner kronor (-0,5) för det första kvartalet 2018. 

"Dalspira kommer under följande kvartal att lägga fokus på att reducera förlusten med kombinerad insats av kostnadsbesparingar och ökat fokus på hemmamarknaden för att bli det självklara valet för både dalslänningar och bohuslänningar. Vi kommer även under året att fortsätta utvecklingen av produkter med volymfokus för att nå högre kapacitetsutnyttjande av anläggningen", heter det i delårsrapporten.

Under första kvartalet steg nettoomsättningen till 6 miljoner kronor (5,9), vilket motsvarar en tillväxt om cirka 1 procent.

Resultat före skatt uppgick till -1,7 miljoner kronor (- 0,9) och per aktie var resultatet -47 öre (-30)

Under första kvartalet har Dalspira ökat sitt varumärkesbyggande arbete.

"Under Q2-3 går vi in i en ny fas som har som mål att reducera våra förluster för att hushålla med vår likviditet. Åtgärdsplanen består av en kombination av kostnadsbesparingar, effektiviseringar i produktion och logistik kombinerat med starkt kundfokus", heter det i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?