Annons

Röda siffror för algbolaget – siktar mot USA

Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar ett rörelseresultat om -6,4 miljoner kronor (-6,6) för det fjärde kvartalet. 

Nettoresultatet landade på -6,5 miljoner kronor (-6,8) samtidigt som nettoomsättningen under perioden uppgick till knappt 0,3 miljoner kronor (0,25). 

"Det är dags att lägga 2017 till handlingarna, ett år präglat av förseningar, lärdomar och frustration över att inte komma igång med försäljningen som det var tänkt", skriver vd Fredrika Gullfot i rapporten. 

Bolaget inväntar fortfarande EU-godkännande för sin Omega 3-produkt. Parallellt har Simris Alg lanserat sin produkt Algae Omega-3 i USA via återförsäljaren Anthropologie.

"Vi kommer under 2018 förstärkt satsa på USA som vår första 'hemmamarknad', med New York, Los Angeles och San Francisco som utgångspunkt", skriver Simris Algs vd och hon sätter upp en lyckad lansering i USA som "främsta mål" för 2018. 

Bolaget har tidigare flaggat för att det planerar att genomföra en riktad emission. I rapporten skriver Fredrika Gullfot att bolaget för diskussioner med "flera intressanta potentiella delägare". 

"För att undvika tidspress och säkra bolagets drift har vi tagit upp ett lån från AB Box Play med 4 miljoner kronor. Kassan räcker därmed för närvarande till och med juli", skriver hon vidare avseende bolagets balansräkning.

Simris Alg är listat på First North.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?