ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Rock'n'roll-rom en succé – Spotlightbolag skriver upp prognosen

Försäljningsprognosen för Spotlightbolaget Umidas nya produkt Motörhead Premium Dark Rom behöver justera upp redan efter den första försäljningsmånaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Motörhead Premium Dark Rom vann våren 2018 Systembolagets upphandling av mörk rom och inför lanseringen i december bedömdes att produkten skulle ge ett tillskott på 2-3 miljoner kronor i nettoomsättning per år från den svenska marknaden.

"Den nya romen sålde över 10.000 flaskor ut genom kassorna på Systembolaget under december och tog direkt tredjeplatsen i segmentet mörk rom. Av de första nio månadernas estimerade försäljning på Systembolaget har redan 92 procent sålts in. Totalt har produkten redan sålt för 2,3 miljoner kronor i nettoförsäljning", skriver Umida utan att lämna någon ny försäljningsprognos, och fortsätter:

"Succélanseringen och ett stort internationellt intresse underbygger det tidigare kommunicerade målet om en fyrdubblad försäljning till 25 miljoner kronor i nettoomsättning 2019 för Motörhead-portföljen".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer