1515

Robur-förvaltarens hållbara favoriter: ”Klockrent”

Life science-bolag ligger Swedbank Roburs ansvariga förvaltare Henrietta Theorell varmt om hjärtat och hon tittar gärna på sektorn. I Di TV:s program Hållbart näringsliv lyfter hon särskilt fram ett bolag, Getinges avknoppade medicinteknikbolag Arjo. 

”Jag tycker det känns klockrent ur hållbarhetssynpunkt”, säger hon i Di TV Hållbart näringsliv. 

Arjos ebitda-resultat för andra kvartalet kom in över förväntan och för det inledande halvåret 2020 var den organiska omsättningstillväxten 2,8 procent. 

”Det här är en långsiktigt hållbar tillväxtaffär får man ju säga. Just nu växer det tre procent organiskt, jag tror de kan växa snabbare. Jag tror de kommer höja sina marginaler och de kan utveckla produktmixen”, säger Henrietta Theorell. 

Medicinteknikbolaget har bland annat lösningar för att hjälpa vårdpersonal med tunga lyft, men Henrietta Theorell tycker också bolaget är attraktivt ur miljösynpunkt.  

”Arjo har köpt ett bolag som heter Renu Medical i USA som jobbar med att sterilisera medicinsk utrustning, icke invasiv utrustning som man har utanpå kroppen. Den steriliserar man med vatten, helt kemikaliefritt. Så då har du både cirkulär ekonomi, minskade utsläpp och underlättad arbetsmiljö”. 

I Di TV Hållbart näringsliv berättar Henrietta Theorell också om de hållbarhetsutmaningar olika typer av life science-bolag står inför. Bland annat hur bolag kommer påverkas av EU:s taxonomi. Och apropå taxonomin har hon också två case som kommer gynnas av den: Holmen och Afry.

”Holmen är alla rätt ur taxonomisynpunkt”, säger Swedbank Roburs ansvariga förvaltare och Henrietta Theorell anser inte att aktien är för högt värderad. 

”Jag tycker det är snålt att bara värdera något till fairly valued som är supervinnare ur taxonomisynpunkt. Folk kommer leta med ljus och lykta efter bolag som är vinnare på det här”, säger hon och fortsätter: 

”Om den här är normalvärderad säger jag spring och köp för den här kommer bli dyr”. 

Och Afry tycker hon också är vinnare ur taxonomisynpunkt: 

”Afrys modell fungerar, och ur taxonomisynpunkt så ser den också väldigt bra ut för de håller på med förnyelsebar energi, trafiksäkerhet, hållbar infrastruktur”. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?