Annons

RLS Global minskade omsättning och resultat

RLS Global kommer under 2020 att fokusera på marknadspenetration för Chlorasolv med målet att bolaget ska komma in som avtalsprodukt på region- och kommunavtal.

”Ett par nya marknader kommer att öppnas upp under året. Nya kliniska data kommer att publiceras. Under detta år kommer RLS även att initiera en ny studie med syfte att bredda marknaden”, skriver vd Karin Fischer i bokslutsrapporten för 2019.

Under fjärde kvartalet 2019 uppgick nettoomsättningen till 54.000 kronor, ned från 1,1 miljoner kronor motsvarande period. Anledningen till minskningen är den låga försäljningen av dentalprodukterna, skriver bolaget.

Rörelseresultatet uppgick till -8,9 miljoner kronor under kvartalet (-5,9). Resultatet inkluderar avskrivningar av dentalprodukter i lager samt Chlorasolv-produkter som producerats under certifikat från det förra anmälda organet (Notified Body) med totalt 345 tusen kronor. Inkluderat är också straffavgift på 658 tusen kronor som RLS betalade sin underleverantör för att bolaget inte uppfyllde den överenskomna minsta orderkvantiteten


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?