1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Rivstart för Di:s Skåneredaktion

Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne har rivstartat arbetet. 

Målet är att tillsammans bevaka och skildra näringslivet i regionen på nära håll via papperstidningen, digitalt och genom konferenser.

Foto:Di/TT

”Sparbanken Skåne ger jättarna en match på hemmaplan”, ”Kinabesök gav flygande start för Koenigsegg – köpte fyra bilar direkt”, ”Investerarnas tålamod tryter med Maersk”, ”Optimismen är bytt mot oro” och ”Sonys mobilförsäljning missar målet igen” är en handfull exempel på större artiklar från Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma redaktion i Malmö de senaste dagarna.

För sedan en dryg vecka är ekonomiredaktionen i gång. Syftet är att förena den lokala näringslivsjournalistiken i HD och Sydsvenskan med Dagens industris ekonomijournalistik.

”Jag är så glad att vi fått detta på plats. Att vi samarbetar med Dagens industri och dessutom tillför resurser blir en tydlig förbättring för läsarna”, säger Pia Rehnquist. 

”Vi är väldigt glada över den här starka starten för samarbetet. Riktigt roligt att kombinera HD-Sydsvenskans och Dagens industris olika expertis för att bygga en ekonomiredaktion för regionen”, säger Peter Fellman.

Redaktionen som har sin bas på HD Sydsvenskans redaktion i Malmö består i dag av reportrarna Albert Capuder, Mikaela Hedberg, Thomas Frostberg, Ola Nilsson och Pontus Herin. Även Dagens industris mångårige medarbetare Björn Solfors i Kristianstad och Helsingborgs Dagblads Lennart Kolmodin kommer att bidra till den ökade näringslivsbevakningen i regionen.

De nyheter, intervjuer och reportage som redaktionen tar fram publiceras på Dagens industris och HD Sydsvenskans olika plattformar. 

Dagens industris läsare kan läsa samtliga artiklar från Skåne och Öresund ORES +0,68% Dagens utveckling på di.se/amnen/skane-oresund. Läsarna kan också lägga upp en bevakning av allt som publiceras från redaktionen. 

Dessutom kan Dagens industris prenumeranter anmäla sig för ett skräddarsytt nyhetsbrev varje fredagseftermiddag. I nyhetsbrevet samlas allt redaktionen skrivit om det skånska näringslivet under en vecka.

En stor del av materialet från redaktionen i Malmö kommer också att publiceras i pappersupplagorna av Dagens industri, Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

”Det känns verkligen roligt att kunna göra en sådan här satsning på ekonomijournalistik i regionen och genom våra starka varumärken kunna nå ut med journalistiken både lokalt och nationellt”, säger Peter Fellman.

En viktig del av Dagens industris och HD och Sydsvenskans gemensamma satsning är en gemensam satsning på konferenser riktade mot näringslivet i Skåne-regionen.

”Tillsammans med HD-Sydsvenskans starka lokala närvaro och Dagens industris stora kunskap om att arrangera konferenser räknar vi med att kunna skapa en rad mycket intressanta mötesplatser för näringslivet i Skåne de kommande åren”, säger Pia Rehnquist.

Tipsa reportrarna på Skåneredaktionen!

Foto:Henrik Rosenqvist

Mikaela Hedberg, mikaela.hedberg@di.se

Foto:Peter Frennesson

Thomas Frostberg, thomas.frostberg@di.se

Foto:Emil Langvad

Lennart Kolmodin, lennart.kolmodin@di.se

Foto:Emil Langvad

Albert Capuder, albert.capuder@di.se

Ola Nilsson, ola.m.nilsson@di.se

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?