ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

  • Riskkapitalisten, investeraren och entreprenören Susanne Najafi. Foto: Jesper Frisk

Den bästa resa jag gjort.

När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor. Otrolig naturupplevelse. Den resan gav mig helt nya perspektiv.

Hit åker jag aldrig mer.

Till Saudiarabien. Försökte åka dit flera gånger 2009, jobbade som marknadschef för Procter & Gamble i Dubai. Det var en av mina större marknader men jag fick aldrig visum, då jag var ogift, utan att min pappa följde med.

Mitt första resminne.

Alla våra tältresor, mina föräldrar hade inte mycket pengar men var uppfinningsrika. Vi tältade mycket i Sverige och Europa. Slog läger lite varstans. En gång slog vi läger på natten i södra Sverige och vaknade upp i en rondell.

Min senaste privatresa.

Väsjöbacken i Sollentuna, vi skippade Alperna för en klimatsmart resa. 10 minuters bilresa, det var allt. 

Tre saker jag alltid packar ned.

Pass har jag alltid på mig, för spontana resor, och mobilen. Jag reser lätt, har ofta bara en handväska med lite underkläder och tandborste.

Så reser jag hållbart/klimatsmart.

Vi reser mycket utanför Stockholm och tar alltid tåget. Tackat nej till feta styrelseuppdrag då de skulle inneburit mycket flygresor och att man inte kunde köra videokonferens. 

Mitt märkligaste reseminne.

När jag för första och sista gången testade att ta en sömntablett på en långflygning och hallucinerade så pass mycket att jag blev utburen ur flyget på Arlanda. Eller när jag blev stoppad i tullen i Bhutan och skulle försöka förklara vad snus var (Bhutan har dödsstraff på droger).

Mitt dyraste reseminne.

När jag flög sträckan Dubai - Geneve - Barcelona - Stockholm - LA - NY - London - Dubai på två veckor. Jag skulle aldrig göra den typen av resa idag.

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.

Utan tvekan Iran, man blir bjuden hem till folk vare sig man vill eller inte och de har fantastisk mat. I snitt lagar de mat fyra timmar om dagen.

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se.

Arktis

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies