ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Riskkapitalbolagen gör gemensam sak – stöttar FN

  • Press Foto: Press

Summa Equity, EQT och LGT ska tillsammans stötta FN:s hållbarhetsmål genom SDG Impact, som vänder sig till investerare.

”Vi vill inspirera och utmana andra att investera hållbart”, säger Anna Ryott, ordförande i Summa Equity, till Di. 

Tidigare i veckan aviserade investeringsbolagen Summa Equity, EQT och LGT att de tillsammans ska stötta FN:s initiativ SDG Impact, Sustainable Development Goals. 

Anna Ryott, ordförande för Summa Equity, blir en av de tio globala ledarna i styrgruppen för UN SDG Impact.

”Summas Equity var ett av de första private equity-företagen att använda just FN:s hållbarhetsmål i sin strategi. Det är en stor möjlighet att jobba med det i värdeskapandet i våra bolag så det var självklart att gå med i SDG Impact-initiativet, även för att utmana och inspirera resten av branschen”, säger Anna Ryott.  

Enligt henne ser fler företag och investerare hållbarhetsmålen som en möjlighet att få bättre tillväxt och bättre avkastning genom att investera i de områden där det finns globala utmaningar.

Hon tycker att näringslivet och FN behöver utbyta mer erfarenheter för att tillsammans öka farten framåt. 

”Vi måste hela tiden kunna visa på exempel på företag, på branscher som faktiskt leder utvecklingen och där kan jag bidra till styrgruppen i SDG Impact med massor av perspektiv både från våra portföljbolag, men också från de andra som är med, EQT och LGT, att visa på konkreta goda exempel av att koppla investeringar mot globala hållbarhetsmålen”, säger Anna Ryott. 

EQT har länge arbetat med FN:s hållbarhetsmål inom företaget inom investeringsverksamheten och anser att marknaden nu är mogen för att få flera delar av industrin att få mer kapital att investeras i hållbart, enligt Therése Lennehag, hållbarhetschef på EQT. 

”Vi går ihop tillsammans och vi bidrar till att få det här att hända på marknaden. EQT har väldigt noga följt vad som har hänt kring hållbarhetsmålen sedan de började diskuteras 2014 och det har tidigare varit en ganska spretig omogen marknad utan praxis”, säger hon.

”Vi behöver vara fler på resan för att kunna uppnå målen. Och som en större aktör, om EQT kan visa att vi lyckas integrera ett SDG-tänkande över hela vår plattform, får vi en helt annan skala kring hållbara investeringar”, säger Therése Lennehag.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies