Annons

Risk för jordgubbsbrist till midsommar efter värmebölja

Förutom färskpotatis, sill och dans kring stången brukar jordgubbar höra till en av de självklara ingredienserna på midsommarafton. 

Men den tidiga värmen kan leda till brist på gubbarna.

Foto:ANDERS WIKLUND / TT
Den tidiga sommarvärmen har gjort att jordgubbarna också har mognat tidigt.
Den tidiga sommarvärmen har gjort att jordgubbarna också har mognat tidigt.Foto:ANDERS WIKLUND / TT

På grund av den långvariga försommarvärmen har jordgubbarna mognat rekordtidigt i år och dumpat priserna något jämfört med samma period i fjol. 

Men det stora utbudet kan ställa till det för den jordgubbsdyrkande midsommarfiraren. 

Sveriges Radios P4 Sjuhärad har intervjuat Roger Lundberg som driver gårdsbutiken Skenstadboa i Dalsjöfors som även erbjuder självplockning av jordgubbar.

Han varnar för att peaken hos jordgubben, som burkar infalla runt midsommar, är på väg att nås redan nu.

”Den stora puckeln av jordgubbar kommer kanske lite för tidigt i år. Det kan bli brist på jordgubbar till midsommar.” säger han till P4 Sjuhärad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?