Annons

Rimligast är att följa efter Holmen

Det är begripligt att många bolag valde att ställa in aktieutdelningar för att säkra verksamheten under coronapandemin. Men när det nu visat sig att allt fler bolag klarat krisen, kan det vara rimligt att gå samma väg som Holmen. 

Sveriges finansminister Magdalena Andersson och Riksbankschefen Stefan Ingves har båda gått ut hårt mot aktieutdelning under coronavåren. Nu väljer Holmens storägare Fredrik Lundberg att återuppta aktieutdelningen igen. Det borde fler bolag göra, skriver Di:s analytiker Ulf Petersson.
Sveriges finansminister Magdalena Andersson och Riksbankschefen Stefan Ingves har båda gått ut hårt mot aktieutdelning under coronavåren. Nu väljer Holmens storägare Fredrik Lundberg att återuppta aktieutdelningen igen. Det borde fler bolag göra, skriver Di:s analytiker Ulf Petersson.Foto:Fredrik Sandberg/TT, Joey Abrait, Jesper Frisk

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?