Annons

Riktad nyemission i Recyctec

Recyctec, vars aktie handlas på Aktietorget, har beslutat att genomföra en nyemission om cirka 5 miljoner kronor riktad till ett begränsat antal på förhand vidtalade investerare, i linje med vad bolaget flaggade för nylig en.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I fredags meddelade bolaget att styrelsen hade för avsikt att inom kort besluta om en riktad emission av aktier med en emissionslikvid om högst 5 miljoner kronor.

Emissionen förutsätter godkännande vid en extra bolagsstämma den 15 december.

"Recyctec avser att använda likviden från nyemissionen till att säkerställa bolagets rörelsekapitalbehov för att med kraft fokusera på att utveckla verksamheten och arbeta vidare mot de mål som tidigare kommunicerats samt antagits av styrelsen. Bolaget kommer att fortsätta med fullt fokus på försäljning och anskaffning av glykol", heter det.

De nya aktierna emitteras till en kurs av 0:55 kronor per aktie. Om betalning för tecknade aktier erläggs innan den 6 december 2017 emitteras de nya aktierna till en kurs av 0:50 kronor per aktie. Syftet med denna rabatt är att skyndsamt få in kapital.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?