Annons

Rikshem köper 800 lägenheter

Bostadsjätten Rikshem, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF, köper 800 lägenheter i Umeå. Säljare är Lerstenen Invest, Areim Fastigheter 3 samt av Blackstone förvaltade fastighetsfonder, framgår det av ett pressmeddelande.

Totalt omfattar transaktionen 23 fastigheter med en uthyrningsyta om cirka 63.000 kvadratmeter. Tillträde är planerad till den 31 januari.

Några finansiella detaljer kring transaktionen anges inte.

Rikshem är i och med dagens affär den största privata hyresvärden i Umeå med totalt cirka 1.400 lägenheter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?